2024.09.12, Csütörtök
Sok bosszúságot okozó útszakasz újul meg Békés vármegyében
Illusztráció - Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Sok bosszúságot okozó útszakasz újul meg Békés vármegyében

delmagyar.hu

2024.08.20. 09:01 - Hegedűs Gergely

Többek közt az M43-as autópályára jutást is segíti a most zajló beruházás, amely sikeres érdekképviselet eredményeként indulhatott el.

Hirdetés

Megújul a Pitvarost Tótkomlóssal összekötő 4426-os út Békés vármegyébe eső szakasza – írja a delmagyar.hu. A lap értesülése szerint az 1,6 kilométeres szakaszon augusztus 13-án elkezdte a munkát Magyar Közút Nzrt. „Úgy tudjuk, a pályaszerkezetet nem javítják, a szakasz két réteg aszfaltot kap” – olvasható a delmagyar.hu cikkében.

A 4426-os út jelentőségét többek közt az is növeli, hogy a környékbeli települések számára az M43-as autópályához vezető közlekedési folyosó egy részét képezi.


Nagyfelületű burkolatjavítást hajtanak végre Tótkomlós térségében

A projekt előzményeként a Magyar Falu program keretében néhány éve felújították Pitvaros-Tótkomlós útvonal Csongrád vármegyébe eső részét. A Békés vármegyei oldalon viszont elmaradt a rekonstrukció, ami sok bosszúságot okozott az arra járóknak, és emiatt több kezdeményezés indult ennek pótlására.

A delmagyar.hu beszámolója szerint a tótkomlósi Jadviga Lokálpatrióta Egyesület célul tűzte ki, hogy Tótkomlós kiváló minőségű műúton keresztül csatlakozhasson az M43-as gyorsforgalmi úthoz. A közösségi oldaluk szerint a most szóban forgó beruházás az érdekképviseletüknek köszönhető, a nagyfelületű burkolatjavítás többletforrás terhére történik meg a Tótkomlós külterületén található 1,6 kilométeres szakaszon.

Emellett a cikk szerint a Csongrád-Csanád vármegyei oldalon Nagyér, Ambrózfalva, Csanádalberti és Pitvaros polgármesterei is kezdeményezték az út felújítását, Lázár János országgyűlési építési miniszternek levelet írva.

ÚtépítésútfelújításTótkomlósPitvarosM43-as autópályaMagyar Közút Nonprofit Zrt.

Hírlevél

Hirdetés