2024.09.18, Szerda
Mérföldkőhöz érkezett az M7-es háromsávosításához épülő keverőüzem - fotók

Mérföldkőhöz érkezett az M7-es háromsávosításához épülő keverőüzem - fotók

magyarepitok.hu

2024.09.14. 09:01 - Hegedűs Gergely

Elindult a melegaszfaltgyártó rendszer első üzempróbája, ugyanakkor a kivitelezés még nem zárult le a Duna Group polgárdi aszfaltkeverőtelepén.

Hirdetés

Polgárdiban elkezdődött a Duna Group új aszfaltkeverőtelepének építés közbeni első próbafázisa – értesült a magyarepitok.hu. Lapunk az eseményhez kapcsolódva egy részletes fotóriporttal és videóval is jelentkezik a Fejér vármegyei keverőtelepről.


Ez az esemény a bokrétaünnepnek felel meg egy keverőüzemnél

Az M7-es autópálya közvetlen közelében található keverőtelepen most a melegaszfaltgyártó rendszer első üzempróbája indulhatott el, ugyanakkor a kivitelezés még nem zárult le. Az elsőként elkészült melegaszfaltot a telephelyen építették be a belső közlekedési utakat fejlesztve.

A lapunkhoz eljuttatott információk szerint ez az esemény egy keverőüzem építésénél nagyjából a magasépítésben megszokott bokrétaünnepnek felel meg. Ez azt jelenti, hogy a projektben még jelentős munkálatok vannak hátra, amelyeknek köszönhetően mintegy 1 hónap múlva kezdődhet majd meg a teljes értékű próbaüzem.

A próbafázis hétfői elindítására a Duna Group meghívta a polgárdi önkormányzatot is, ennek megfelelően Nyikos László, helyi polgármester is részt vett az eseményen.


Jelentős újrahasznosítást is lehetővé tesz a keverőtelep

Ahogy azt korábban is jeleztük, a keverőüzemet az M7-es autópálya üzemeltetéséhez, illetve tervezett háromsávosításához hozza létre a Duna Group a Székesfehérvár és a Balaton között félúton fekvő településen, egy korábbi keverőtelep helyét hasznosítva. A Magyarország legmodernebb aszfaltkeverőtelepeként megépülő üzembe a keverőgépet a Győr és Pápa között négysávosított 83-as út mellől telepítették át. A korábban Téten működő aszfaltgyártó gépet olyan meleg recycling rendszerrel látták el, amely jelentős újrahasznosítást is lehetővé tesz, erről az üzembe állításakor részletesebben is írtunk.

Az új keverőtelep a Fejér megyei kisváros déli csücskében, egy ipartelepen épül meg, így a majdani működése során a ki- és beszállítással járó forgalom nem érinti a települést. A Duna Group a polgárdi ipari területen egy alapanyagraktárt is kibérelt, illetve egy további jelentős befektetést is tervez, amely által a cégcsoport dunántúli irodáját is Polgárdiban építené fel.

Galéria

ÚtépítésPolgárdiDuna Aszfalt Zrt.Duna Groupaszfaltkeverő

Hírlevél

Hirdetés