2024.10.07, Hétfő
Így kapja vissza a heves esőzések miatt megcsúszott útját Nógrád
Fotó: HE-DO

Így kapja vissza a heves esőzések miatt megcsúszott útját Nógrád

magyarepitok.hu, he-do.hu

2024.10.07. 15:10 - Szabó Ákos

A HE-DO dolgozik a projekten (illetve alvállalkozóként a KM Építő is részt vesz a kivitelezésben), melyben egy magyar-szlovák államhatáron futó összekötő út rézsűcsúszását javítják ki.

Hirdetés

Tavaly év végén a Salgótarján-Zabar összekötő úton, Cered térségében a heves esőzések következtében a félpálya leszakadt a földmű rézsű megcsúszása miatt, ezért szükséges lett a maradék félpályás közlekedésre történő korlátozás –fogllalja össze tájékoztatójában az utat helyreállító HE-DO.

A most zajló felújítás során a megcsúszott földmű és pályaszerkezet teljes elbontása és ismételt újjáépítése valósul meg. A völgyoldalon egy GABION rendszerű támfalrendszert is kiépítenek, valamint modernizálják az út és a környezete vízelvezetését is. A projekt a Magyar Közút Nzrt. megrendelésében, hazai forrásból valósul meg.

 

A beruházásban érintett terület

 

Az új pályaszerkezetet már felépítették

A forgalom elterelése, a pálya- és földmű bontása, a GABION kőtámfal építése, a töltéstest réteges visszaépítése és a pályaszerkezet kiépítése már megtörtént. Jelenleg a vízépítési munkafolyamatok zajlanak, illetve a forgalomtechnikai munkák és a visszatartó rendszerek építése, valamint a terep- és környezetrendezés következnek a munkafolyamatok sorrendjében.

Alvállalkozóként a visszatartó rendszerek megépítését a KM Építő Kft. végzi el várhatóan október közepén.

Ennek a rövid szakasznak a megépítése – a megtervezett műszaki tartalom és hegyvidéki adottságok miatt – csak az érintett szakasz teljes lezárása és a forgalom 2 hónapra történő elterelése mellett lehetséges. Az ehhez szükséges szakmai és társadalmi egyeztetések már augusztus hónap elején elindultak a lakossággal és a legfontosabb érintett szervezetekkel – emelik ki a közleményben.

A helyreállítási munkálatok idén augusztus végén indultak el, és a tervek szerint még idén ősszel megtörténik a műszaki átadás-átvétel.

ÚtépítésHE-DOKM Építő Kft.Magyar Közút Nonprofit Zrt.CeredSalgótarjánZabarútfelújításrézsűcsúszáspályaszerkezet

Hírlevél

Hirdetés