2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Mi is ott leszünk az európai közlekedésépítő szakma legnagyobb találkozóján
Illusztráció - Fotó: Kércz Viktor/magyarepitok.hu

Mi is ott leszünk az európai közlekedésépítő szakma legnagyobb találkozóján

magyarepitok.hu

2022.09.16. 08:13 - Hegedűs Gergely

Az InnoTrans egyik egyedi elemeként a vasúti közlekedési eszközök teljes tárházát felvonultatják a kiállítók a mintegy 3,5 kilométeres vágányfelületen.

Hirdetés

Az évek óta fejlődő magyar vasútfejlesztés nem véletlenül volt a Magyar Építők legutóbbi magazinjának a fókuszában: jól jellemzi az ágazatot, hogy hazánkban a következő időszakban mintegy 2000 milliárd forintnyi fejlesztés várható a gördülőállomány, további 4000 milliárd pedig a közlekedési infrastruktúra területén. A növekedő üzletágnak egyre több jelentős szereplője van, egyre komolyabb teljesítményeket felmutatva, erre épül a néhány hónapja elindított kötött pálya rovatunk is.

Az ágazat egyik legjelentősebb európai eseményét bemutatva idén májusban több anyagban is beszámoltunk a németországi Münsterben megrendezett Nemzetközi Pályaépítési Kiállításról, amelynek fedett kiállítótere 15 ezer négyzetméteres volt, az akár 30-40 tonnás, több mint 100 méter hosszú vasúti pályaépítő gépek pedig 3 kilométernyi vágányon sorakoztak fel.

Most újabb nagyszabású találkozóra készül az európai közlekedésépítő szakma: szeptember 20. és 23. között Berlinben rendezik a tizenharmadik InnoTrans közlekedési technológiai vásárt.

A kétévente megrendezésre kerülő esemény irányvonalát öt szegmens határozza meg:

  • a vasúti technológia,
  • a vasúti infrastruktúra,
  • a tömegközlekedés,
  • a belsőépítészet
  • és az alagútépítés témaköre tölti be a berlini kiállító tér 42 pavilonját.

Az InnoTrans események egyik különleges eleme a kültéri pályakiállító terület, amelyen egy összesen 3500 méteres vágányfelületen a tartálykocsiktól a villamosokon át a nagysebességű vasútig a vasúti közlekedési eszközök teljes tárházát felvonultatják a kiállítók.

Az Európa legjelentősebb közlekedési technológiai vásárán természetesen a magyar vasútépítés is képviselteti magát, lapunk pedig ennek megfelelően többek közt a helyszínen készített riportokkal, fotókkal és videókkal jelentkezik az eseményről.

Kötött pályavasútépítésépítőipari gépekInnoTransközlekedésfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés