2024.07.21, Vasárnap
Már az aszfaltozás zajlik a horvát határig meghosszabbodó M6-os autópályán – videó
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Már az aszfaltozás zajlik a horvát határig meghosszabbodó M6-os autópályán – videó

magyarepitok.hu

2022.10.25. 14:11 - Hegedűs Gergely

A beruházással teljeskörűen megvalósul az Adriai- és Balti-tenger közötti gyorsforgalmi kapcsolat magyarországi szakasza.

Hirdetés

Az M6-os autópályán a zárószakasz megépítése zajlik Bóly és Ivándárda között: a 20 kilométeres szakasz munkálatairól ezúttal a videósaink segítségével számolunk be. A horvát határig elérő autópályaszakaszt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a STRABAG Építő Kft. és Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma valósítja meg. 

Ahogy azt korábban is jeleztük, az M6-os autópálya horvát határig vezető szakaszának az egyik fő jelentősége, hogy általa teljeskörűen megvalósul az Adriai- és Balti-tenger térsége közötti gyorsforgalmi közúti kapcsolat magyarországi szakasza.

A NIF legutóbbi tájékoztatása szerint a nagytömegű földmunkák és töltésépítések zömében elkészültek, és elkezdődhetett a pályaszerkezet építése, majd azt követően aszfalt alapréteg építése.

Ahogy azt korábban is jeleztük, a fejlesztés részeként júliusban a helyére került a Villány-Mohács vasútvonalat a pálya felett átvezető vasúti híd, amelynek íves főtartóját és ortotróp szerkezetét a Weinberg’93 Kft. gyártotta. Egy további jelentős részeleme a projektnek a pályát a Szilvás-patak völgye felett átvezető völgyhíd: a 95,4 méter hosszan ívelő műtárgy tervezése a FŐMTERV Zrt. nevéhez fűződik.

ÚtépítésStrabagDuna Aszfalt Zrt.M6-os autópályaNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)BólyIvándárdaWeinberg '93 Építő Kft.Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.

Hírlevél

Hirdetés