2024.04.25, Csütörtök
Ózongenerátorokkal és maszkokkal segíti a védekezést ez a hajdúsági építőipari cég
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Ózongenerátorokkal és maszkokkal segíti a védekezést ez a hajdúsági építőipari cég

magyarepitok.hu

2020.04.27. 11:22 - Hegedűs Gergely

A csomag Hajdúszoboszlót támogatja a koronavírus elleni védekezésben; egy ózongenerátor bő félóra alatt teljesen sterilizál egy közel 60 négyzetméteres helyiséget.

Hirdetés

Az Aqua-Generál Kft. 4 millió forint értékben ajánlott fel támogatást a koronavírus-járvány kezeléséhez a hajdúszoboszlói önkormányzatnak – derült ki a Hajdúszoboszló Televízió híréből.

A többek közt vízgazdálkodási projekteket kivitelező társaság felajánlása az alábbi elemeket tartalmazza:

  • ezer darab FFP2-es maszk,
  • félezer orvosi maszk,
  • nyolc darab ózongenerátor.

Az adományt Czeglédi Gyula polgármester, valamint Majoros Petronella és Kovács Gergely alpolgármesterek vették át Katona Imrétől, a cég tulajdonosától. Az átadón Katona Imre elmondta, az eszközökkel a hajdúszoboszlói vállalat szeretné segíteni a város intézményeit a hatékony védekezésben. Szavaiból kiderült, a társaság az alpolgármesterrel együttműködve választotta ki a csomag tartalmát.


Az Aqua-Generál nem először segítette a várost

Az eseményen Czeglédi Gyula, polgármester elárulta, az eszközökből elsősorban azoknak az intézményeknek és szolgáltatóknak juttattnak, akik a védekezésben vesznek részt. Ugyanakkor a támogatás segíti Hajdúszoboszlót a jelenleg még használaton kívül levő intézmények fertőtlenítésében és előkészítésében az újra használatba vétel utáni időszakra.

Kovács Gergely, alpolgármester azt hangsúlyozta, az Aqua-Genrál nem először segítette a várost. Hozzátette, a nyolc ózongenerátort nyolc tagintézmény kapja meg. Ezek az eszközök az intézmények belső terének a fertőtlenítését szolgálják, egy generátor bő félóra alatt teljesen sterilizál egy közel 60 négyzetméteres helyiséget. Arra is kitért, hogy a település márciusban 8 millió forintot különített el a védekezésre, melyből folyamatosak a beszerzések.

VízgazdálkodáskoronavírusAqua-General Kft.

Hírlevél

Hirdetés