2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Duna-parti térség ivóvízellátó rendszere újul meg Fejérben
Illusztráció - Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Duna-parti térség ivóvízellátó rendszere újul meg Fejérben

mti, magyarepitok.hu

2024.01.16. 12:19 - Szabó Ákos

Több mint 25 kilométernyi új vezeték épül.

Hirdetés

Megújul hét Duna-parti település ivóvízellátó rendszere Fejér vármegyében, a beruházás 13,232 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból valósul meg - közölte a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. január 16-án. A kivitelező az uniós közbeszerzési adatok szerint a Mészáros és Mészáros Zrt.

A közlemény szerint a projekt célja az ercsi vízbázis felhasználásával, a kútsor 3 új kúttal történő bővítésével a térségben található települések - Adony, Beloiannisz, Besnyő, Iváncsa, Kulcs, Pusztaszabolcs, Velence - ivóvízellátásának fejlesztése új vízbázisra való áttéréssel, a vízkezelési kapacitás növelése és a technológia korszerűsítése mellett.

Megépül 900 méter gerincvezeték, megvalósul a kétirányú nyomásfokozás Velence és Kulcs irányába, valamint új távvezetékek épülnek Kulcs, Velence, Beloiannisz és Besnyő irányába, összesen közel 25 kilométer hosszúságban.

 

2025-ben ér véget a munka

Besnyőn, Beloianniszban, Iváncsán, Adonyban és Pusztaszabolcson új nyomásfokozó térszíni gépházat és fertőtlenítőt is kialakítanak; a fenti településeken - Pusztaszabolcs kivételével - glóbusz- és telephely-rekonstrukció történik; valamint Besnyőn, Beloianniszban és Iváncsán új mennyiségmérő műtárgyat is építenek.

A fejlesztést az Építési és Közlekedési Minisztérium és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. konzorciuma valósítja meg. A 100 százalékos támogatási intenzitású projekt fizikai befejezési határideje a 2025-ös év vége.

VízgazdálkodásMészáros és Mészáros Kft.ivóvízIváncsaAdonyBeloianniszBesnyőKulcsVelence

Hírlevél

Hirdetés