2024.03.19, Kedd
Videón a Déli összekötő vasúti híd újabb kulcslépése
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Videón a Déli összekötő vasúti híd újabb kulcslépése

magyarepitok.hu

2022.01.18. 18:33 - Hegedűs Gergely

Már a második régi hídszerkezet bontása is folyamatban van a budapesti Déli összekötő vasúti hídon, annak érdekében, hogy a helyére a harmadik új vasúti híd is felépülhessen a Duna felett.

Hirdetés

A kivitelezés során először az északi hidat bontották el, most pedig a délin van a sor. A Magyar Építők videósai a decemberben elkezdett munkafolyamatban a nyolc közül az első hídszerkezet süllyesztését örökítették meg, amelyet aztán vízi úton szállítanak el.

A beruházás a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) együttműködésében valósul meg, a generálkivitelezést a Duna Aszfalt Zrt. végzi. Az engedélyezési terveket és a híd kiviteli terveit a Főmterv Zrt., a MSC Kft. és a Speciálterv Kft. mint társtervezők készítették. A mélyalapozási munkálatokat pedig a HBM Soletanche Bachy Kft. szakemberei és gépei végezték el.

A fejlesztés célja a Budapest−Hegyeshalom vasútvonalon lévő Déli összekötő vasúti híd újjáépítése: ennek során a két régi - 1948-ban átadott - egyvágányos szerkezetet elbontják, és három új egyvágányos szerkezetet építenek a helyére.

YoutubeDuna Aszfalt Zrt.hídépítésDéli összekötő vasúti Duna-hídBudapest Fejlesztési Központ (BFK)Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.MSC Kft.Speciálterv Építőmérnöki Kft.HBM Kft.

Hírlevél

Hirdetés