2024.04.25, Csütörtök
A ZÁÉV építi a zalai tesztpálya főépületét
zalazone.hu

A ZÁÉV építi a zalai tesztpálya főépületét

magyarepitok.hu

2017.09.29. 14:08 - Szabó Ákos

A rendezvényközpontnak és főbejáratnak épülő mintegy 1500 négyzetméteres beépített alapterületű létesítmény mellett a tesztelés mérnöki feladatainak otthont adó 2333 négyzetméteres épületet is a zalaegerszegi cég alakítja ki.

Hirdetés

Hamarosan elkezdődhet a munka a zalaegerszegi tesztpálya épületein. A komplexum főbejáratát és a rendezvényközpontot is magába foglaló központi tömböt és a tesztpálya felhasználóinak munkateréül szolgáló technikai épületet a helyi illetőségű ZÁÉV Építőipari Zrt. alakítja ki egy 2,3 milliárd forintos fejlesztésben – derül ki az uniós közbeszerzési információkból.

A tesztpálya főbejáratát és a rendezvénycsarnokokat egy 1528 négyzetméter beépített alapterületű épületben alakítják ki, emellett létrehoznak benne egy irodaközpontot is. A technikai épület beépített alapterülete 2333 négyzetméter lesz, a tömb a tesztpálya felhasználóinak fog speciális kialakítású munkalehetőségeket nyújtani, műhelyeket és irodákat alakítanak ki benne.

A tesztpálya technikai épülete (zalazone.hu)

Az autóipari központ használata iránt eddig már legalább 20-30 cég érdeklődött, köztük a BOSCH, a Continental, a thyssenKrupp és a Knorr-Bremse is, a több ütemben zajló munkálatok várhatóan 2020-ra érnek véget.

Az összesen 40 milliárd forintos zalaegerszegi tesztpálya projekt során a kontinensen egyedülálló komplexumot alakítanak ki, melyben járműipari kutatás-fejlesztési és tesztelési tevékenység zajlik majd. A 250 hektáros területen egyes útszakaszok kivitelezése már megkezdődött a beruházás első ütemében, melyet a Duna Aszfalt végez el nettó 3,3 milliárd forintból.

 

ZÁÉV Építőipari Zrt.AktuálisZalaegerszeginnovációkutatás-fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés