2024.03.28, Csütörtök
A Délút hamarosan nekilát Hódmezővásárhely keleti elkerülőjének
fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu - a 47-es út épülő északi elkerülője

A Délút hamarosan nekilát Hódmezővásárhely keleti elkerülőjének

mti, magyarepitok.hu

2018.02.14. 12:41 - Hegedűs Gergely

Ez a szakasz hosszabbítja meg a város ipari parkjáig a befejezéséhez közeledő északi elkerülőt.

Hirdetés

A kivitelező Délút Kft. aláírta a 47-es főút keleti elkerülő szakaszának kivitelezési szerződését Hódmezővásárhelyen. Az 1,8 milliárd forintos beruházás a márciusra elkészülő északi elkerülőt hosszabbítja meg a város déli részén, az Erzsébeti úton található ipari parkig.

Juhász Lóránt, a kivitelező cég ügyvezető igazgatójának szavaiból kiderült, az építési munkákat a jövő héten elkezdik. A tervek szerint az utat ősszel vagy legkésőbb az év végén át is adhatják a forgalomnak. A 3,2 kilométeres úton építése során három körforgalmi csomópontot és egy vasúti kereszteződést alakítanak ki.


Napi szinten több száz teherautó fogja használni

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester elmondta, Hódmezővásárhely központján naponta 18-20 ezres tranzitforgalom halad keresztül. A járművek nagy része a 47-es főút északi szakaszának március 29-i átadását követően már el tudja kerülni a belvárost.

„Jelentős tranzitforgalmat jelent azonban az az északi irányból érkező naponta több száz tehergépjármű, amely az ipari parkba tart”

- húzta alá a politikus. Ennek a forgalomnak az elvezetése érdekében jön létre a keleti elkerülő, ami a 47-es utat kapcsolja össze az Erzsébeti úttal.

A keleti elkerülő - forrás: promenade.hu

 

az északi elkerülő - forrás: NIF Zrt.


Hegedűs Zoltán azt is elmondta, a hódmezővásárhelyi önkormányzat a területi operatív programban pályázott a keleti elkerülő út építésére. 

Délút Építő és Bányászati Kft.AktuálisútépítésHódmezővásárhely47-es út

Hírlevél

Hirdetés