2024.03.19, Kedd
Az útfejlesztés mellett szennyvízberuházások is indulnak Komlón

Az útfejlesztés mellett szennyvízberuházások is indulnak Komlón

MTI

2017.01.11. 14:13 - Hegedűs Gergely

Öt utcában kiépül a szennyvízcsatorna-hálózat, a korszerűsödik a szennyvíztelep és a gerincvezeték.

Hirdetés

Több mint egymilliárd forintot kapott Komló a település csatornázatlan területeinek hálózatba kötésére és szennyvíztelep-korszerűsítésre. A mecseki város önkormányzatának közleményéből kiderül, a beruházást európai uniós és állami forrásokból finanszírozzák. Eredményeként még az idén megépül a szennyvízcsatorna-hálózat Komló somági városrészének öt utcájában és a település három másik utcájában.

Az építkezés után a város jelenlegi 98 százalékos szennyvízcsatorna-ellátottsága 99,3 százalékra nő. Polics Józsefet (Fidesz-KDNP), Komló polgármestere arról is beszámolt, hogy a projekt vállalkozói szerződését a napokban aláírták.

Az 1,1 milliárd forintos fejlesztés másik részét a szennyvíztelep és a meglévő gerincvezeték korszerűsítése jelenti. E munkálatok hosszabb időt fognak igénybe venni, így befejezésük átnyúlik a következő esztendőre.

Karácsony előtt számoltunk be egy másik komlói beruházásról, egy év végi költségvetési átcsoportosítás után a város 385 millió forintos forrást kapott útfelújításokra. Ezt a legrosszabb állapotú útjainak rendbe tételére fordítja a település.

VízgazdálkodásszennyvízvízgazdálkodásKomló

Hírlevél

Hirdetés