2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Elkészült a Leier 2500 négyzetméteres új üzeme
illusztráció (leier.hu)

Elkészült a Leier 2500 négyzetméteres új üzeme

MTI

2017.03.29. 15:06 - Antal Zsófia

A cég betoncserepeket és térburkoló elemeket gyárt a mintegy nyolc hónap alatt felépült csarnokban, ahol 14 új munkahely is létrejött.

Hirdetés

Kétmilliárd forint saját forrásból fejlesztette hajdúszoboszlói üzemét a győri székhelyű Leier Hungária Kft. Komlós Andor, az építőanyag-gyártó vállalat ügyvezetője elmondta, hogy a fejlesztéskor elkészült a már meglévő üzem mellé egy új csarnok, amelybe új gépeket szereztek be.

Az új üzem alapterülete 2500 négyzetméter, a hozzá tartozó terület pedig másfél hektárt tesz ki. Az üzemben betoncserepeket, magasépítő termékeket és térburkoló elemeket készítenek, amelyeket elsősorban az ország keleti felében és Romániában értékesítenek.

A cég csoportszinten mintegy kétezer embert alkalmaz, Magyarországon közel ezer embert, ebből 55-öt Hajdúszoboszlón. A jelenlegi beruházással tizennégy új munkahelyet teremtettek.

 

2016 rekordbevétellel zárult a cég számára

A Leier Hungária Kft. több mint 25 milliárd forint rekordárbevétellel zárta a tavalyi évet, amely közel kétmilliárd forinttal magasabb az azt megelőző évinél. A tavalyi nyereségről nem közöltek adatot, csak annyit, hogy az eredményt több telephelyen fejlesztésekre fordítják, elsősorban Jánossomorján.

A cégcsoport az építőanyag üzletág mellett ingatlanmenedzsmenttel, személygépkocsi kereskedelemmel és fémmegmunkálással is foglalkozik. Hét országban - Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában - összesen 39 telephellyel rendelkezik.

Leier Hungária Kft.Iparági híreképítőipari alapanyagoküzemépítésüzemépítésbetonHajdúszoboszló

Hírlevél

Hirdetés