2024.03.19, Kedd
Mostantól tábla hirdeti a ZÁÉV és a Westbau nívódíját Szombathelyen
(képek: WHB Kft.)

Mostantól tábla hirdeti a ZÁÉV és a Westbau nívódíját Szombathelyen

WHB Kft.

2017.04.25. 10:49 - Hegedűs Gergely

A szombathelyi Brenner az egyik legkorszerűbb hazai oktatási létesítménnyé vált a két kivitelező igényes munkája által.

Hirdetés

Hivatalos avatóünnepségen helyezték el a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium Építőipari Nívódíjának tábláját Szombathelyen. Az iskola felépítését kivitelező ZÁÉV-West Hungária Bau konzorcium a középületek kategóriájában nyerte el a legrangosabb építőipari elismerést, melyet olyan építőipari szereplőknek ítélnek meg, akik munkájukkal nemcsak maradandót alkotnak, hanem javítják az iparág megítélését is.

A Westbau sajtóközleménye szerint a táblát Császár István egyházmegyei kormányzó, Strobl Ákos főmérnök a ZÁÉV, Mészáros György, létesítményfelelős a WHB részéről, valamint Szalay Tihamér Ybl-díjas építész, a Magyar Építész Kamara alelnöke, közösen helyezték el az iskola falán.


145 éves intézmény újult meg

A nívódíj odaítélését a bírálóbizottság azzal indokolta, az épületegyüttes az egyik legkorszerűbb hazai oktatási létesítmény, amely a tervezett határidőn belül, igényesen, a közreműködő partnerek kiváló együttműködésével valósult meg. A külsejében is hangsúlyos, nagykiterjedésű épület jól illeszkedik a városi szövetbe.

Az iskola felújítása során az építési telken lévő volt noviciátus épületet teljesen elbontották. Az új épületegyüttes két, egymástól jól elkülöníthető részből jött létre. A volt kollégiumi épületrészben a szaktantermek és az igazgatási helységek kaptak helyet, az új iskolában pedig 24 tanterem és egy többfunkciós tornaterem is. A beruházásnak köszönhetően az új épületegyüttes egy építészetileg hangsúlyos, modern közösségi térként is funkcionál.

A Brenner János Általános Iskola 12 évfolyamos katolikus szellemiségű intézmény, 2008-tól a Püspöki Általános Iskola jogutódjaként működik, melyet négy évfolyamos elemiként Szabó Imre szombathelyi püspök alapított 1872-ben fiúk számára.

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.ZÁÉV Építőipari Zrt.Iparági hírekÉpítőipari Nívódíj

Hírlevél

Hirdetés