2024.03.29, Péntek
Sikeresen vizsgázott a próbaterhelésen a Mosoni-Duna híd
magyarepitok.hu

Sikeresen vizsgázott a próbaterhelésen a Mosoni-Duna híd

magyarepitok.hu

2017.12.15. 13:54 - Antal Zsófia

678 tonnányi járművel terhelték meg a szerkezetet, ezzel a Strabag és a Hódút újabb fontos lépést tettek a győri elkerülő átadása felé.

Hirdetés

A múlt héten adtunk hírt róla, hogy már át lehet kelni a győri elkerülő legnagyobb műtárgyán, a Mosoni-Duna hídon. Az elkészült hidat a forgalomba helyezés előtt azonban próbaterhelni is kell: a kivitelező Strabag Általános Építő Kft., Hódút Kft. és Strabag AG ezzel tudják igazolni, hogy a híd a tervezésnél figyelembe vett teherbírással rendelkezik.

Szerkesztőségi információink szerint ehhez a munkához előbb próbaterhelési tervet kellett készíteni és előzetesen megszerezni a hatósági jóváhagyást. Ezután kerülhetett sor december 15-én pénteken a mederhíd terhelési tesztjére. A statikus próbaterhelést a Strabag saját járműveivel végezte el, melyhez a szükséges járművek a következők voltak:

  • 10 db öttengelyes nyerges vontató, 42 tonnás összsúly/db,
  • 6 db háromtengelyes tehergépkocsi 25 tonnás összsúly/db,
  • 6 db kéttengelyes 18 tonnás összsúly/db.
A képre kattintva galéria nyílik!

Az útszakaszon épülő ártéri hidakon szintén szükséges a próbaterhelés, erre december 16-án, szombaton fog sort keríteni a kivitelező. Itt 6 db öttengelyes nyerges vontató, egyenként 33 tonnás összsúllyal hajt majd rá a hídra. A dinamikus próbaterhelés két nyerges gépkocsival történik.

Galéria

GyőrStrabagHódút Kft.Képriportelkerülő útDuna hídhídépítés

Hírlevél

Hirdetés