2024.03.28, Csütörtök
Akadálymentesítette a dél-budai villamosmegállókat a Colas
MTI

Akadálymentesítette a dél-budai villamosmegállókat a Colas

MTI

2016.08.29. 12:00 - Antal Zsófia

Újra járnak a villamosok a Szabadság hídon, 35 dél-budai villamosmegálló vált akadálymentesen megközelíthetővé. Hétfőn a peronfelújítás újabb üteme kezdődött el.

Hirdetés

A nyár elején indult 8 milliárd forintos közlekedésfejlesztés első üteme befejeződött: elkészült 35 dél-budai villamosmegálló peronjának akadálymentesítése, valamint a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér közötti villamosvonal-szakasz felújítása. Vasárnaptól visszaadták a forgalomnak a Szabadság hidat is.

A korszerűsített és akadálymentesített megállókba az új esőbeállókat, padokat, korlátokat és utastájékoztatókat jövő január végéig helyezik ki. A megállók környezetében még útépítési, forgalomtechnikai és környezetrendezési munkákat is elvégeznek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Újra közlekednek a 47-es, 48-as és 49-es villamosok, emellett ismét a teljes vonalán jár a 19-es, a 41-es, az 56-os és az 56A villamos is. Vasárnaptól közműfelújítás kezdődött viszont a Bartók Béla út Szabadság híd felé vezető oldalán.

 

Október végéig Bel-Budán is lezajlik a peronfelújítás

A BKK korábbi tájékoztatása szerint hétfőtől a dél-budai peronfelújítási program újabb ütemét kezdi meg a Colas Alterra Zrt. és a Colas Út Zrt. Az október végéig tartó munka a 17-es, az 59-es és a 61-es villamos vonalát érinti.

közlekedésfejlesztésColasMi épül?villamoshálózat fejlesztésÚjbuda

Hírlevél

Hirdetés