2024.04.19, Péntek
Elindult a felüljárók felújítása az M5 bevezetőjén
MTI

Elindult a felüljárók felújítása az M5 bevezetőjén

bkk.hu

2016.08.22. 13:25 - Antal Zsófia

A BKK megkezdte a IX. kerületi Gyáli úton, az M5-ös bevezető szakaszán a Határ út és Illatos út feletti felüljárók teljes körű felújítását. A rekonstrukció várhatóan december 31-ig tart.

Hirdetés

A felújítás során az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán az Illatos út és a Határ út feletti, valamint a villamospálya feletti 2×2 sávos közúti hidak és a hidakhoz csatlakozó töltést megtámasztó támfalak teljes felújítását végzik el. Megújulnak a hidakhoz csatlakozó töltések rézsűi, valamint a töltéseket megtámasztó támfalak. Az aszfaltburkolat felújításán túl elvégzik a pályalemez újraszigetelését, üzemi járdákat alakítanak ki, felújítják a közvilágítási oszlopokat, valamint új vízelvezető rendszert építenek ki. Korszerű biztonsági korlátokat építenek, amiket korrózió elleni bevonattal is ellátnak.

A hidak alján elvégzik a nagyfelületű hibák kijavítását, illetve azokat korrózió- és antigraffiti bevonattal látják el. Mindezek mellett a hidak vizsgálatához szükséges lépcsők kialakítása is megtörténik.

A felújítás első ütemében augusztus 22-től mindkét felüljárón a belváros felé vezető forgalmi sávokat lezárják, így a váltakozó irányú forgalom a városból kifelé vezető 2×1 sávon haladhat. Az Illatos út és Határ út felett 3,9 méteres magasságkorlátozást vezetnek be.

közlekedésfejlesztésMi épül?útfelújításBKK

Hírlevél

Hirdetés