2024.03.28, Csütörtök
Ezekre a fejlesztésekre fordítja Békéscsaba 6,5 milliárdos TOP forrását

Ezekre a fejlesztésekre fordítja Békéscsaba 6,5 milliárdos TOP forrását

MTI

2017.01.03. 09:38 - Antal Zsófia

Az EU-forrásból kerékpárutak épülnek, óvodákat újítanak fel, megvalósul a belváros rehabilitációjának harmadik üteme és fejlesztik a CsabaParkot. A következő három évben további közel 15 milliárd forint válhat elérhetővé a város számára a TOP-ból.

Hirdetés

Több mint 6,5 milliárd forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) Békéscsaba tavaly. Opauszki Zoltán városfejlesztési tanácsadó elmondta: több mint 1,1 milliárd forintot kaptak úgynevezett helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítására. A program célja a megyei jogú városok munkaerő-piacának bővítése, a foglalkoztatás fejlesztése. A társadalmi együttműködést erősítő programok megvalósítására civil szervezetek 50 millió forintot nyertek el a TOP-ból.

A városfejlesztési tanácsadó emellett számos új, konkrét felújítást és fejlesztést jelentett be, illetve a már ismert projektek újabb részletei derültek ki:

A munkálatok a közbeszerzési eljárások lefolytatása után idén indulnak, döntő többségük 2018-ban fejeződik be.

Békéscsaba a TOP-ból 2020-ig összesen 14,9 milliárd forintra pályázhat. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. vezetője elmondta: 2017 első felében összesen 5,7 milliárd forintnyi TOP-pályázatot kíván a város benyújtani egyebek mellett iparterületek fejlesztésére, energetikai korszerűsítésekre és szociális városrehabilitációra.

Mi épül?kerékpárútTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Békéscsabaóvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés