2024.03.19, Kedd
Felpörögnek Makón a sportberuházások
(kép: magyarfutball.hu)

Felpörögnek Makón a sportberuházások

promenade.hu

2017.01.11. 11:23 - Hegedűs Gergely

Megközelítőleg egymilliárd forintot költenek a város sportlétesítményeinek felújítására, illetve újak létesítésére az elkövetkező két-három évben.

Hirdetés

A fejlesztésekről Farkas Éva Erzsébet polgármester az Erdei Ferenc téren újjáépülő sportkomplexum építkezésén számolt be. A sporttelep 70 éves épületének és lelátójának elbontása után egy 1000 négyzetméteres, kétszintes létesítmény épül, a tetején 400 férőhelyes fedett lelátóval. A megújuló öltözők és vizesblokkok mellett megbeszélésekre alkalmas terem is helyt kap az épületben. A beruházás első üteme 2016 novemberében lezárult, szerkezetkész állapotba került az épület: már állnak a falak, és fedél került a lelátó fölé.

A 300 millió forintos beruházást a TAO-ból fedezték, az önrészt az önkormányzat biztosította hozzá. Tavaly decemberben az építkezés második ütemének a finanszírozására is sikerrel pályáztak a makóiak, így rendelkezésre áll az a 403 millió forint, mely a befejezéshez kell.

Nem csupán ez az egyetlen sportfejlesztés Makón: az elkövetkezendő 2-3 évben összesen megközelítőleg egymilliárd forintot költenek felújításokra, illetve új létesítmények kialakítására. Nemrég elkészült a városi sportcsarnok felújítása, és hamarosan elindulhat az Almási utcai iskola tornatermének a rendbetétele is. További sportberuházás, hogy az új Makovecz-könyvtár építése és környezetének rehabilitációja során a Pulitzer sétányon egy műfüves sportpályát is építenek. Emellett egy úgynevezett kézilabda munkacsarnokot is ki akarnak alakítani a városban, melyről már a Magyar Kézilabda Szövetséggel is tárgyaltak.

A város átfogó fejlesztési programjáról itt írtunk.

Mi épül?Makósportberuházások

Hírlevél

Hirdetés