2024.04.24, Szerda
A Magyar Építő és a Duna Aszfalt építi fel a kaposvári járműtelepet

A Magyar Építő és a Duna Aszfalt építi fel a kaposvári járműtelepet

magyarepitok.hu

2017.06.15. 14:40 - Hegedűs Gergely

A négymilliárdos beruházásban a város saját karbantartó helyet hoz létre elektromos, gázos és diesel buszainak.

Hirdetés

Kihirdették a kaposvári járműtelep közbeszerzésének végeredményét. A 4,4 milliárd forintos beruházást a Magyar Építő Zrt. és a Duna Aszfalt Kft. alkotta konzorcium kivitelezi, előbbi cég konzorciumi vezetésével. A Cseri úti telephely 40 darab új gázüzemű és elektromos meghajtású busz, illetve a meglévő diesel üzemű buszok számára jön létre a hirdetmény szerint.

A közbeszerzés a jelenlegi építmények bontását, illetve több mint 20 ezer köbméternyi földmunka elvégzését jelöli ki, továbbá

  • egy 4 ezer négyzetméteres járműjavító csarnok,
  • funkcionális tárolóépületek,
  • üzemanyagtöltő állomások (hagyományos, elektromos és CNG üzemanyag),
  • valamint irodaépület, porta, zöldterület és 18 ezer négyzetméternyi térburkolat kialakítását.

Mostantól nem kell külső cégekkel dolgoztatni

Ahogy korábban megírtuk, az új kaposvári telephelyen főleg a tavaly üzembe helyezett sűrítettgáz-üzemű autóbuszok tankolását, szervizelését, műszaki vizsgáztatását végzik majd itt. A gáztöltő állomás ugyanakkor nyitott lesz a városlakók előtt is. A projekt részeként 500 millió forintból elektromos autóbuszokat is beszerez a város.

A város eddig külső cégekkel végeztette el járművei karbantartását, a fejlesztésnek köszönhetően évente több tízmillió forintot takaríthatnak meg. A telephely szolgáltatásait külső megrendelők is igényelhetik. A buszgarázs egy hulladékgazdálkodási vállalat korábbi telephelyén épül meg a Cseri úti négyhektáros területen.

Duna Aszfalt Zrt.Magyar Építő Zrt.Mi épül?Kaposvár

Hírlevél

Hirdetés