2024.04.20, Szombat
Futurisztikus zöld lakópark épül Szegeden

Futurisztikus zöld lakópark épül Szegeden

szeged.ma, epiteszforum.hu, cedrusligetszeged.hu

2017.06.20. 09:27 - Hegedűs Gergely

A több mint félezer lakás geotermikus hőszolgáltatással épül meg a belváros közelében, az otthonokat 355 ezer és 399 ezer forint közötti négyzetméteráron kínálják.

Hirdetés

Jelentős méretű lakásfejlesztés indul ősszel Szegeden, a régi Kábelgyár helyén. A hat hektárnyi területen 593 lakás jön létre, emellett irodák, szépségszalon, konditerem, élelmiszerüzlet, étterem, kávézó és 1100 férőhelyes garázs is épül, jelentős zöld felülettel és vízfelületekkel együtt. A szeged.ma azt írja, a területre már kilenc évvel ezelőtt is elkészült egy lakópark terve, ám az a beruházás meghiúsult.

A képre kattintva galéria nyílik - képek: Bara Design Studio


A Huszár utcai lakópark Bara Ákos tervei alapján innovatív építészeti megoldásokkal születik meg. A teljes létesítmény hőszolgáltatásáról saját geotermikus rendszer gondoskodik. A beruházó hirdetménye a padlófűtés és a lakásonként szabályozható klímarendszer alapján több mint 30%-os rezsicsökkenést ígér. Az előnyök között kiemelik, hogy egyszerre teljesül a belváros közelsége, a jó közlekedés és a zöld környezet. Minden lakás elsőosztályú burkolatokkal és modern eszközökkel felszerelt konyhával és fürdőszobával, valamint légkondicionálóval épül. A földszinti és emeleti lakásokhoz nagy méretű terasz tartozik, melyet parapet és szemöldök nélküli, alumínium tokos, kétrétegű, hőszigetelt üvegezéssel ellátott panoráma ablak köt össze a lakásokkal.

A Cédrus Liget lakásaira 355 ezer és 399 ezer forint közötti négyeztméterárakat hirdettek meg.

A beruházás kivitelezése 2017. októberben kezdődik meg, míg az értékesítés már júniusban megindul. Az első lakások átadása 2019. második negyedévében várható.

Galéria

Mi épül?lakásépítésúj építésű lakásokSzeged

Hírlevél

Hirdetés