2024.04.19, Péntek
Az ország legnagyobb ipari parkjává válik a hatvani
magyarepitok.hu/Dernovics Tamás

Az ország legnagyobb ipari parkjává válik a hatvani

magyarepitok.hu

2017.09.15. 12:13 - Szabó Ákos

A Market építi a Bosch közép-kelet-európai logisztikai központját egy 17 milliárdos beruházás keretében.

Hirdetés

Az egész ország egyik legnagyobb iparingatlan-fejlesztéséhez tették le át az alapkövet Hatvanban, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) Inpark Hatvan projektje első épületéhez, a beruházást januárban jelentették be. A mintegy 60 ezer négyzetméteres létesítmény a Market Zrt. kivitelezésében készül el, és a német Bosch iparvállalat közép-kelet-európai logisztikai központjának fog otthont adni.

magyarepitok.hu/Dernovics Tamás

A fejlesztés értéke mintegy 17 milliárd forint, ennek 75 százalékát fedezi banki kölcsönből az Inpark. A Bosch 16 évre bérli ki a komplexumot és a következő 6 évben 60 millió euróval növeli beszerzéseinek értékét a magyar beszállítóktól. Az ipari park további vállalkozások előtt is nyitva áll, összesen 126 ezer négyzetméternyi fejlesztésre van lehetőség.

Az épület hét egységre oszlik, ezeken belül a csarnokban kialakítanak egy belső árumozgató rendszert, amely fedett folyosókon keresztül köti össze a gyáregységeket, innen az áru egy központi raktárba kerül. A belső hőmérséklet mellett a páratartalom is szabályozható lesz, a tetőablakokat UV-szűrővel látják el, és a padló terhelhetősége is jóval magasabb lesz az iparágban megszokottaknál. 

magyarepitok.hu/Dernovics Tamás

 

Hatalmas országos ipari park fejlesztési program zajlik

Az állami tulajdonú NIPÜF hazánkban 12 városban vásárolt többszáz hektárnyi fejlesztési területet és jelenleg mintegy 80 vállalattal folytat tárgyalásokat több százezer négyzetméternyi ipari csarnok előkészítéséről. Török Zsombor vezérigazgató elmondta: az Inpark által elkezdett beruházás-sorozat Közép-Európa legnagyobb ipari park fejlesztési programja, amelynek keretében a következő években több százmilliárd forintot fordítanak modern gyártó és logisztikai létesítmények megvalósítására országszerte. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kifejtette: az új létesítménnyel a város központi szerepe tovább erősödik, az ipari centrum pedig a hazai hálózat egyik stratégiai pontja, az ország legnagyobb ipari parkja lesz.

Mi épül?Market Építő Zrt.logisztikai központipari parkHatvanNIPÜF

Hírlevél

Hirdetés