2024.04.19, Péntek
Hárommilliárdból épít duális képzési központot Kecskeméten a Mercedes
Mercedes-Benz

Hárommilliárdból épít duális képzési központot Kecskeméten a Mercedes

mti, magyarepitok.hu

2017.09.22. 11:05 - Szabó Ákos

8 ezer négyzetméteres oktatási centrumot alakítanak ki Kecskeméten. A Mercedes-nek jelenleg is 4000 alkalmazottja van a városban és ez a szám az új gyár 2018-ban induló felépítésével csak növekedni fog.

Hirdetés

Letették a Mercedes-Benz gyár új oktatási központjának alapkövét csütörtökön. A 8000 négyzetméteres létesítményben nagyrészt a közép- és felsőoktatási duális képzésekben részvevő diákok fognak tanulni. A 3 milliárd forintos beruházást az állam 622 millió forinttal támogatta.

A Mercedes Benz Academy a német autógyártó kecskeméti gyára közelében épül fel, az oktatótermek belső képzéseknek, adminisztratív és gyártósori tréningeknek adnak majd helyet, valamint az új munkavállalók gyártósori betanítását szintén ide fogják szervezni.

 

Magasan képzett munkaerő kell az új gyárba

A Mercedes a duális képzés egyik hazai úttörője, amelyre szükségük is van a kecskeméti gyárukban alkalmazott munkaerő oktatásához: jelenleg mintegy 4000 alkalmazott dolgozik náluk a városban.

A vállalat 2018-ban kezdi második kecskeméti gyárának építését, 310 milliárd forintból, mellyel idén az év befektetője díjat is elnyerték. Emellett jelenleg is zajlik egy karosszéria üzem fejlesztése egy 180 milliárdos projekt keretében.

A CLA Shooting Break modellt csak a kecskeméti üzemben gyártják (mercedes-benz.hu)

2016-ban a kecskeméti gyár több mint 190.000 autót gyártott. Az első, Magyarországon is gyártott termék 2012-től a B-osztály volt, ezután 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a CLA Shooting Brake gyártását is megkezdték a Bács-Kiskun megyei városban. Az utóbbi két típust kizárólag Magyarországon gyártják, innen exportálják az elkészült autókat az egész világpiacra.

Mi épül?KecskemétMercedesoktatási beruházásduális képzés

Hírlevél

Hirdetés