2024.03.28, Csütörtök
A korábbi kivitelező lett az 50 milliárdos Tópark-projekt fejlesztője
(képek: topark.hu)

A korábbi kivitelező lett az 50 milliárdos Tópark-projekt fejlesztője

mti

2017.10.18. 15:22 - Hegedűs Gergely

A Budapest közeli beruházásban összesen 350 lakás, 15 ezer négyzetméternyi iroda, szálloda, éttermek és óvodák jönnek létre, a területnek már megépültek a saját autópálya-lehajtói.

Hirdetés

Tovább épül a válság miatt félbehagyott Tópark-projekt az M0-M1-M7 autópályák által határolt, Törökbálinthoz tartozó területen. A szerkezetkész komplexum befejezésére mintegy 50 milliárd forintot fordít a fejlesztő Útnet Építő Kft.

A vállalat tájékoztatásából kiderült, a százszázalékos magyar tulajdonban lévő Útnet a Lavinamix csoport tagja. A társaság a korábbi fejlesztőnek végezte a betonozási munkálatokat, és felszámolási eljárás során jutott az ingatlan tulajdonjogához.

A 180 hektáros, tóparti területen az első ütemben 210 lakást adnak át 2018 második negyedévében, valamint 15 ezer négyzetméternyi irodát és 5000 négyzetméternyi kereskedelmi létesítményt. A második ütemben, 2019-ig újabb 140 lakást fejeznek be. A tervek szerint a területen nyitott és zárt parkolókat, kulturális és sportolási lehetőségeket, kávézókat, éttermeket, szállodát, konferenciaközpontot, valamint két óvodát is kialakítanak.


Külön buszjárat segíti az elérhetőséget

A megközelíthetőség érdekében a beruházó jelentős fejlesztéseket hajtott végre, kiépített több saját autópálya-lehajtót, illetve a területen belül épült belső úthálózat. Budapestről, a 4-es metró kelenföldi végállomásától pedig közvetlen buszjárat közlekedik jövő tavasztól a Tóparkba. A közlemény szerint a területre 55 ezer fát, cserjét és bokrot is telepítettek.

A lakások átlagos négyzetméterára 505 ezer forint. Néhány héttel ezelőtt indult a projekt lakásainak előértékesítése, a teljes lakásszám csaknem 15 százalékára már érkezett regisztráció, illetve már el is keltek lakások.

 

Mi épül?építőipari cégeklakásépítésTörökbálintLavinamix Építő Kft.Útnet Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés