2024.04.20, Szombat
Elérte a legmagasabb pontot a Ke-Víz a nyíregyházi ökoszálloda építkezésén
Bernát Benjámin, Dernovics Tamás (magyarepitok.hu)

Elérte a legmagasabb pontot a Ke-Víz a nyíregyházi ökoszálloda építkezésén

magyarepitok.hu

2018.02.19. 11:22 - Szabó Ákos

A hotel minden szobája egyedi kialakítást kap, különböző állatokról nevezik el a szállásokat és ezek adják majd a hangulatukat is. A beruházás várhatóan nyár elejére elkészül.

Hirdetés

Többek között a könnyű télnek köszönhetően is igen jó ütemben halad a munka a Pangea Ökocentrum és Szálloda építkezésén – derült ki a Nyíregyházi Állatpark mellett zajló beruházás helyszíni sajtótájékoztatóján hétfőn. A legmagasabb pontját elérte az építkezés, a műszaki átadás a tervek szerint júniusban megtörténik, nyáron pedig már vendégeket fogadhat a hotel – mondta el Gajdos László, az állatkert ügyvezetője.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

A tavaly szeptemberben megkezdett projektben az állatkert mellett háromszintes, 38 szobás hotelt, valamint oktató- és konferenciaközpontot alakítanak ki egy 1,643 milliárd forintos beruházásban. A fejlesztést a nyíregyházi központú Ke Víz 21 Zrt. kivitelezi, a munkálatokkal idén nyáron készülnek el. A sajtótájékoztatón kiderült: ha a kedvező időjárás kitart, az építkezés a tervezett határidőnél hamarabb is befejeződhet.

 

400 állatot ábrázoló faszobor áll majd az előtérben

A szálloda nevének megfelelően ökológiai és földtörténet élményt nyújt majd vendégeinek, a hallban egy különleges életfa kerül kialakításra. Ezzel a hatalmas faszoborral mutatják majdbe a térség egykori és mai élővilágát. Mintegy 400 állatot faragnak meg, az életfa négy oldala a négy évszakot fogja megjeleníteni, a csúcsa a belső térben fel fog érni a szobákig is. A szálláshelyek is is egyedi kialakítást kapnak – minden szobának más állat adja majd nevét és hangulatát.

 

 

Jelenleg a szerkezetépítés, a gépészeti munkák, illetve a nyílászárók elhelyezése zajlik. Ezzel együtt a belső munkálatokat végzik el az épülő központban, ezután következik majd a díszítés is.

 

Konferenciaterem és pedagógia központ is épül

Nyíregyházán az országban egyedülálló módon már eddig is működött állatkerti szálláshely, azonban a 18 vendégszobával és hatvan férőhelyes diákszállóval felszerelt Hotel Dzsungelt mára kinőtte a vendégforgalom.

 

 

Az új Pangea Ökocentrumot három szinten, összesen nettó 2618 négyzetméteres alapterületen, egy 100 fős konferenciateremmel alakítják ki a sóstó mellett, kiváló panorámával. Tantermeket és rekreációs helyiségeket is át fognak adni, a hotel pedig 80 főnek tud majd szállást biztosítani egy éjszakára.

A projekt elkészültével Nyíregyháza új rendezvény- és oktatóközpontot is kap a magas színvonalú szálláshelyen kívül, ez pedig a város turisztikai vonzóerejét is jelentősen növelheti majd.

Galéria

Ke-Víz 21 Zrt.Mi épül?szállodaberuházásNyíregyházaModern városok programállatkert

Hírlevél

Hirdetés