2024.04.19, Péntek
Évtizedes problémát kezel Nyíregyháza közlekedésfejlesztése

Évtizedes problémát kezel Nyíregyháza közlekedésfejlesztése

NIF Zrt., magyarepitok.hu

2017.07.27. 12:29 - Hegedűs Gergely

A város félkész elkerülője és ipari parkja jó ideje túlterheli a Nagykörút nyugati részén levő kereszteződést.

Hirdetés

Nettó 430 millió forintos beruházást hajtanak végre Nyíregyházán a Mező utcai csomópontban - derült ki a NIF Zrt. híréből. A Terra-Ikon Kft. által kivitelezett fejlesztés célja a kereszteződés áteresztő képességének a növelése. Erre azért van szükség, mert az ipari parkból, illetve a nyíregyházi elkerülő út már elkészült szakaszáról érkező forgalom jelentősen megemelte a Nagykörút nyugati részének terheltségét. Az elkerülő út első két szakasza az M3-as autópályától a Nyíregyházát Tiszavasvárival összekötő 36-os útig épült meg 2013-tól 2015-ig.

A projekt alapkőletételén kiderült, ez a forgalomnövekedés több mint 100 ezer ember életét nehezíti meg, és a régió közlekedésbiztonságát is rontja. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, az átépítéssel egy évtizedes problémát sikerül felszámolni, amihez a nyugati elkerülő mellett az ipari park is hozzájárult.

A beruházás keretein belül megvalósul, a keresztező utak sávbővítése, az érintett szakaszon a hírközlési vezetékek és az elektromos kis- és középfeszültségű vezetékek kiváltása, modernizálják a közvilágítást és növelik a gyalogosforgalom biztonságát.

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban hazai forrásból valósul meg.

közlekedésfejlesztésÚtépítésNyíregyházaTerra-Ikon Kft.

Hírlevél

Hirdetés