2024.03.29, Péntek
Fontos szakaszához érkezett az M3-as mogyoródi csomópontjának építkezése
Illusztráció (magyarepitok.hu/Dernovics Tamás)

Fontos szakaszához érkezett az M3-as mogyoródi csomópontjának építkezése

nif.hu

2018.04.03. 14:49 - Szabó Ákos

A HE-DO, a Penta és a KM Építő alkotta konzorcium az autópálya felett átívelő híd középső pillérein dolgozik.

Hirdetés

Ideiglenes forgalomkorlátozás mellett folytatódik a Mogyoród és Fót közelében épülő új autópálya-csomópont kivitelezése szerdától – derül ki a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közleményéből. A nettó 4,99 milliárd forintos projekt során többek között egy autópályahidat is kialakítanak, most ennek középső pillérein dolgozik a fejlesztés kivitelezését vállaló HE-DO Kft.Penta Általános Építőipari Kft. és KM Építő Kft..

 

 

Az M3-as autópálya belső sávjait mintegy 400 méteren várhatóan július közepéig zárják le. Az útvonal nagy forgalmára való tekintettel sávelhúzással alakítanak ki alternatív pályát a szakaszon haladó járművek részére.

 

Jó ütemben haladnak a munkálatok

A tavaly októberben megkezdett beruházás során az új csomópont mellett egy több mint másfél kilométeres, új nyomvonalú kétszer egy sávos út is kiépül. Ez a szakasz kacsolja majd be a csomópontot a Mogyoródra Fótról vezető 2101-es számú úthoz. Emellett a projektben négy darab körforgalom is létrejön, ebből kettő az M3-asnál, kettő pedig a most épülő bekötő úton. A csomóponthoz két felüljáró is létesül, illetve 473 méternyi zajárnyékoló falat is átadnak.

A kivitelezés a tervek szerint halad: jelenleg az autópályahíd eddig elkészült pilléreit összekötő fejgerenda zsaluzási, vasalási és betonozási munkálatai, illetve a közműkiváltás zajlik a NIF tájékoztatása szerint. A teljes beruházást várhatóan 2019 nyarára fejezik be.

Penta Általános Építőipari Kft.HE-DOKM Építő Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ÚtépítésautópályaútépítésFóthídépítésM3-as autópályaMogyoród

Hírlevél

Hirdetés