2024.07.18, Csütörtök
22 ezer négyzetméteres Fehér Házat építenek a Váci úton
epiteszforum.hu

22 ezer négyzetméteres Fehér Házat építenek a Váci úton

epiteszforum.hu

2016.06.10. 10:38 - Antal Zsófia

A GTC Hungary környezetbarát irodakomplexuma magába olvasztja majd az egykori Felvonógyárat. Építése heteken belül kezdődik, átadása 2017 végére várható.

Hirdetés

A GTC International nemzetközi ingatlanfejlesztő hazai leányvállalata, a GTC Hungary csütörtökön jelentette be a Váci úti irodakorridor újabb meghatározó beruházását, a White House-t. A prémium kategóriás irodáknál látványos a keresletbővülés Budapesten, ehhez a trendhez igazodik a most nyilvánosságra hozott spekulatív fejlesztés.

A Váci út 47. alatti beruházásban 21.500 négyzetméter 'A' kategóriás irodaterület jön létre, a GTC hazai irodaportfóliója ezzel 140.000 négyzetméterre nő. Az építkezés az 1910-es Felvonógyár épületének átalakításával és bővítésével úgy valósul meg, hogy a 2000 négyzetméteres gyárépület mellé további közel 20.000 négyzetméternyi irodát építenek fel.

A hajdani gyár egyedi loft irodákat kínál majd, ezt egyesítik a köré épülő ultramodern irodaházzal Tima Zoltán (KÖZTI) tervei alapján. A bérleti díjak 13-14 euró/m2 között mozognak kedvező üzemeltetési költséggel együtt. A kivitelezői tender jelenleg zajlik.

A White House a fenntarthatósági szempontból kiemelkedő épületeknek járó LEED Gold Certificate minősítés várományosa. A LEED-minősítésű épületek üzleti presztízse is jelentős: a Fortune magazin által listázott 100 legnagyobb vállalat közül 88 ilyen irodában működik.

A tervek szerint a GTC White House-ban lesz:

  • 299 parkolóhely (saját garázsban),
  • több száz kerékpártároló és zuhanyozási lehetőség,
  • zöldtető és több mint 100 négyzetméternyi tetőterasz,
  • esővíz újrahasznosítás,
  • hatékony hőszigetelés, fényvédő fóliával bevont ablakok,
  • belső kert.

Galéria

Mi épül?Váci útirodairoda

Hírlevél

Hirdetés