2024.03.28, Csütörtök
REGON-csúcstalálkozó: az online sajtó technikai sport
Fotók: regon.hu

REGON-csúcstalálkozó: az online sajtó technikai sport

regon.hu

2016.08.30. 21:33 - Oltyán József

Kétnapos tanácskozást tartott a REGON médiacsoport Ausztriában.

Hirdetés

19 megyei lapot és az építőipari ágazati hírportált, a Magyar Építőket összefogó Regon-csoport augusztus 26. és 28. között kétnapos tanácskozást tartott az ausztriai Kreischbergben lévő négycsillagos Relax Resort Hotelben.

2011-ben a magyar tulajdonú regionális hírportálok összefogásából alakult csoport már stabil informatikai és egységes, modern grafikai arculatot öltött. A szombathelyi, kecskeméti és debreceni központtal működő szerveződés mára a húsz legnagyobb olvasótábort magáénak tudó hírforrás közé verekedte magát Magyarországon - ezen eredmény dinamikus növelése a csoport fő törekvése.

Objektív híradás

Bereczki Szabolcs, a csoport marketing és tartalomfejlesztéséért felelős vezetője elmondta, ugyan nem egyszerű a szinte kiapadhatatlan anyagi forrással rendelkező, külföldi érdekeltségű médiaszervezetek mellett labdába rúgni itthon, ezen multiszervezetek épp nagyságuk és a rugalmatlanságuk miatt olyan jelentős piaci szegmenseket hagytak mára teljesen magára, mint a vidéki lakosság hírekkel történő ellátása. A Regon-csoport tagjai ezen a téren 10-15 éves gyakorlattal rendelkeznek, így a szervezet egyértelmű célja, hogy ne a hazai bulvárt erősítse, hanem az embereknek az életben való eligazodását segítse objektív híradással.

Robognak a regionális híroldalak

A Regon-csoport kereskedelmi tevékenységéért felelős vezetője, Oltyán József elmondta, a kereskedelmi tevékenység során egy olyan piacon működik sikeresen a Regon-csoport, aminek mára teljesen hátat fordítottak a hazai kereskedelmi média fősodrához tartozó orgánumok. Bár a megyei lappiacon jelenleg is a nyomtatott sajtó zsebeli be a legjelentősebb hirdetési bevételeket, ám ez kizárólag azért van, mert a hirdetők még sok esetben nem látták be, hogy miközben a nyomtatott sajtó reklámértéke rendkívüli mértékben csökkent, a regionális híroldalak hatékonysága legalább akkora mértékben nőtt meg. A Regon-csoport tagjai minden régióban a hirdetők hatékony reklámstratégiáinak a kidolgozásában ugyanúgy a segítségükre vannak, mint adott kampányok lebonyolításában.

Jobban kezelhető felületek, igényesebb tartalmak

Várnai Zsolt, a Regon-csoport informatikáért felelős vezetője hangsúlyozta: az online sajtó technikai sportág. Ennek megfelelően mára a Regon-csoport tagjai az ország egyik legjobban használható, továbbá leghatékonyabb rendszerét tudhatják a magukénak. Bár 2016-ban egy átfogó informatikai fejlesztés már lezajlott, máris folynak azok a modern finomhangolások, amik következtében a vidéki hírfogyasztók a jövőben még jobban kezelhető felületeken még igényesebb tartalmakkal találkozhatnak, aminek a következtében a csoport hirdetői a jövőben sokkal hatékonyabb kampányokat lesznek képesek bonyolítani.

A Regon-csoport közép- és felsővezetői részvételével megrendezett tanácskozás záró dokumentuma alapján a Regon-csoport mérföldkőhöz érkezett: e minőségi váltáshoz szükség volt a személyes összejövetelre, hiszen a csoport mára összesen közel 100 főt foglalkoztat.

Aktuálisregon

Hírlevél

Hirdetés