2024.07.27, Szombat

Hirdetés

A pihenés és a sportolás jegyében újult meg a szegedi Klapka tér
Fotók: MTI

A pihenés és a sportolás jegyében újult meg a szegedi Klapka tér

MTI

2018.08.13. 10:43 - Veres Ida

Az évtizedek óta elhanyagolt terület most újra népszerű közösségi térré válhat.

Hirdetés

Átadták a felújított Klapka teret Szegeden. A belváros és Rókusi városrész határán található közterület rekonstrukciója 120 millió forint önkormányzati támogatásból jött létre, a HPQ PLUS Kft. kivitelezésében – derült ki az MTI híréből.

A tér fél éves rekonstrukciója során modern játszóteret, pihenőhelyként szolgáló zöldterületet, szabadtéri fitneszparkot és multifunkciós sportpályát alakítottak ki. A projekt részeként kialakítottak egy elkerített, aszfaltréteggel és felfestéssel ellátott focipályát is, valamint megújult a kőburkolat és évelő növényzettel bővült a környezete. A tér körüli területeket újraaszfaltozták, így szinte minden elemében megújult az évtizedekig elhanyagolt terület.  

 

Az átadáson a város fiataljai is részt vettek.

Botka László polgármester az avatáson elmondta, hogy a városrészek központi területei – így a Klapka tér is – valódi közösségi térként működnek majd a jövőben.

Az önkormányzat a szóban forgó tér rekonstrukciója mellett további 650 millió forintot fordít idén költségvetéséből más városrészi központok rekonstrukciójára.

Megújul az Odessza városrész és az Újszegedi liget, hamarosan elkezdődnek a Tarján városrész munkálatai, és indul az új, fedett sportuszoda kivitelezése is – tudatta a polgármester.

Mi épül?építőipari cégekSzegedHPQ Plus Kft.

Hírlevél

Hirdetés