2024.04.26, Péntek

Hirdetés

2021 végére már az újjáéledt Blahát használhatják a budapestiek
Látványterv - Fővárosi Önkormányzat

2021 végére már az újjáéledt Blahát használhatják a budapestiek

mti, magyarepitok.hu

2019.05.30. 10:55 - Szabó Ákos

Ősszel rajtolhat el a Blaha Lujza tér több mint négymilliárd forintos felújítási projektje, a rekonstrukció során fejlesztik az aluljárót is.

Hirdetés

Korábban már többször beszámoltunk a főváros egyik legjelentősebb közlekedési központjának felújításáról: legutóbb májusban derültek ki újabb információk a több mint négymilliárd forintos projektről.

 

Zöldterületet kap a közlekedési csomópont

A téren jelentősen nő a zöldterületek aránya: több mint 1000 négyzetméteren fog lélegezni Budapest egyik legfontosabb tömeg- és autós közlekedési kereszteződése. A területen emellett többek között kialakítanak egy kulturális célú épületet és egy rendezvényhelyszínt is átadnak majd. A Blaha Lujza tér rekonstrukciójával egyidejűleg felújítják az ottani aluljárót és új BKK-ügyfélcentrumot is létesítenek.

 

 

Az aluljáró is megújul

Szerdán a Fővárosi Közgyűlés tűzte napirendre a fejlesztést, melyet a képviselők egyhangúan támogattak. A tisztviselők az aluljáró födémszigetelésére 211 millió forintos, az új ügyfélcentrum létesítésére pedig 72 millió forintos többletforrást biztosítottak. Az aluljáró felújításának tervezése és kivitelezése ezen felül több mint egymilliárd forintba kerül.

A közgyűlés tájékoztatása szerint a Blaha felújításának munkálatai várhatóan idén ősszel rajtolhatnak el és 2021 végére érhetnek véget.

AktuálisközlekedésfejlesztésBudapestJózsefvárosErzsébetvárosközterek

Hírlevél

Hirdetés