2021.05.17, Hétfő

Hirdetés

Május végén átadják a zalai tesztpálya első ütemét
A kép az építkezés korábbi állapotát mutatja (Bernát Bejámin/magyarepitok.hu)

Május végén átadják a zalai tesztpálya első ütemét

miniszterelnok.hu, magyarepitok.hu

2019.05.03. 13:57 - Szabó Ákos

A Duna Aszfalt, Szabadics és ZÁÉV közreműködésével épülő óriási innovációs projektben Európában egyedülálló módon tesztelhetik többek között az önvezető autókat is.

Hirdetés

A hazánkban már jelentős képviselettel rendelkező, autóipari fékrendszerek forgalmazásával foglalkozó Knorr-Bremse AG felügyelőbizottságának tiszteletbeli elnökével tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök – számol be a kormányfő sajtószolgálata. A megbeszélésen többek között elhangzott: a zalaegerszegi járműipari tesztpálya első üteme május végén készül el.

A 250 hektáron épülő egyedülálló zalaegerszegi autóipari tesztpálya az egész kontinensen egyedülálló. A két éve elrajtolt építkezésen a Duna Aszfalt Kft. és a Szabadics Zrt. mélyépítési, valamint a ZÁÉV Zrt. magasépítési munkájának köszönhetően a nagysebességű pálya, a fékrendszereket próbára tevő zónaés az okosautók mesterséges városnegyede is építkezése is már előrehaladott állapotban van, mint ahogy arról TV-műsorunk riporterei személyesen is meggyőződhettek nemrég.

 

 

 

Az iparág  nemzetközi vezetői jönnek Magyarországra

Az összesen több mint 40 milliárd forintos fejlesztésben az önvezető autók egyre jelentősebb és a jövőben várhatóan még nagyobb szerepet kapó kutatási területének hazai infrastruktúráját alakítják ki. Az állami beruházást felügyelő kormánytisztviselők korábban hangsúlyozták: a világ legnagyobb 20 járműipari beszállítójából 15 jelen van Magyarországon, az épülő létesítmény iránt pedig jelentős az érdeklődés.

A miniszterelnökkel május 2-án tárgyaló Knorr-Bremse is az elsők között csatlakott a projekthez és fontos K+F projekteket akar megvalósítani Zalaegerszegen. A vállalat tervei között van még tervei Budapesten egy új innovációs központ létrehozása, és további hazai beruházások és fejlesztések megvalósítása is.

AktuálisZÁÉV Építőipari Zrt.zalai tesztpályaZalaegerszegSzabadics Zrt.Duna Aszfalt Zrt.innováció

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés