2024.04.19, Péntek
Május végén átadják a zalai tesztpálya első ütemét
A kép az építkezés korábbi állapotát mutatja (Bernát Bejámin/magyarepitok.hu)

Május végén átadják a zalai tesztpálya első ütemét

miniszterelnok.hu, magyarepitok.hu

2019.05.03. 13:57 - Szabó Ákos

A Duna Aszfalt, Szabadics és ZÁÉV közreműködésével épülő óriási innovációs projektben Európában egyedülálló módon tesztelhetik többek között az önvezető autókat is.

Hirdetés

A hazánkban már jelentős képviselettel rendelkező, autóipari fékrendszerek forgalmazásával foglalkozó Knorr-Bremse AG felügyelőbizottságának tiszteletbeli elnökével tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök – számol be a kormányfő sajtószolgálata. A megbeszélésen többek között elhangzott: a zalaegerszegi járműipari tesztpálya első üteme május végén készül el.

A 250 hektáron épülő egyedülálló zalaegerszegi autóipari tesztpálya az egész kontinensen egyedülálló. A két éve elrajtolt építkezésen a Duna Aszfalt Kft. és a Szabadics Zrt. mélyépítési, valamint a ZÁÉV Zrt. magasépítési munkájának köszönhetően a nagysebességű pálya, a fékrendszereket próbára tevő zónaés az okosautók mesterséges városnegyede is építkezése is már előrehaladott állapotban van, mint ahogy arról TV-műsorunk riporterei személyesen is meggyőződhettek nemrég.

 

 

 

Az iparág  nemzetközi vezetői jönnek Magyarországra

Az összesen több mint 40 milliárd forintos fejlesztésben az önvezető autók egyre jelentősebb és a jövőben várhatóan még nagyobb szerepet kapó kutatási területének hazai infrastruktúráját alakítják ki. Az állami beruházást felügyelő kormánytisztviselők korábban hangsúlyozták: a világ legnagyobb 20 járműipari beszállítójából 15 jelen van Magyarországon, az épülő létesítmény iránt pedig jelentős az érdeklődés.

A miniszterelnökkel május 2-án tárgyaló Knorr-Bremse is az elsők között csatlakott a projekthez és fontos K+F projekteket akar megvalósítani Zalaegerszegen. A vállalat tervei között van még tervei Budapesten egy új innovációs központ létrehozása, és további hazai beruházások és fejlesztések megvalósítása is.

AktuálisZÁÉV Építőipari Zrt.zalai tesztpályaZalaegerszegSzabadics Zrt.Duna Aszfalt Zrt.innováció

Hírlevél

Hirdetés