2024.04.21, Vasárnap
Irodaparkként született újjá Buda egykori csokoládégyára
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Irodaparkként született újjá Buda egykori csokoládégyára

magyarepitok.hu

2019.05.10. 10:24 - Hegedűs Gergely

A Lokomotív Ház négy épülete az irodák mellett speciális raktárteret, üzlethelységeket, és elektromos töltőállomást is kínál; a különlegességét egy felújított gőzmozdony adja.

Hirdetés

A közel két éve megkezdődött felújítási munkálatok májusban befejeződnek a budapesti Lokomotív Házban. Az ingatlanfejlesztő Buildton Kft. által kialakított irodaházban egy sajtóreggelivel ünnepelték az épületegyüttes újjászületését.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Az irodaháztól függetlenül is működtehető helyiségek

Az Újbudán fekvő Lokomotív Ház négy, jellegében különböző épületet, valamint négy hangárt foglal magába. Kialakításából adódóan B kategóriás irodákat, valamint raktárakat egyaránt kínál bérletre a Budafoki út-Galvani utca sarkán elhelyezkedő ingatlan.

Az irodapark bérbe adható területe összesen 20 ezer négyzetméter, emellett egy 300 férőhelyes felszíni parkolóval is rendelkezik.

A sajtóreggelin kiderült, a D épület speciális raktárfunkciókkal bír: a 15 méter belmagasságú acélszerkezetű épületben 1100 eur raklapnyi árut tudnak elhelyezni. A Lokomotív Ház raktárbérlőknek targonca bérlési szolgáltatást is nyújt. A D épület földszinti részét az utca felé megnyitva üzlethelységeknek alakítottak ki teret. Ezek a Galvani utca felől is megközelíthetők, így az épület működésétől függetlenül is használhatók.


A régi iparvágányok ihlették a nevet

A XI. kerületi épület 1939-ben épült a főváros akkori egyik legmodernebb lepárló üzemeként, amit Julius Meinl hozott létre. Később állami tulajdonba került, és kávépörkölőként, majd csokigyárként is működött. A rendszerváltás után 2016-ig Elba-házként szerepelt a köztudatban, irodát és raktárt kínált bérletre. A Buildton Kft. 2016-ban vásárolta meg, és 2017-ben kezdte meg a felújítását.

A Lokomotív Ház nem véletlenül kapta a nevét, korábban iparvágányok szelték át a területét. Ezt megerősítve

az udvar Galvani utcára néző részén egy felújított régi gőzmozdonyt személykocsival is elhelyeztek, mely az utcáról is látható a járókelők számára.

Ezeket a fejlesztéseket kapta az ingatlan

A most záruló beruházásban a Buildton Kft. az alábbi munkákat vitte véghez:

  • a komplexum a beázások megszüntetése érdekében mindenhol új szigetelést kapott, és a vízelvezető rendszereket felújították;
  • az energiahatékonyság érdekében A, C és D épületeket új kazánnal, a B épületet pedig automata árnyékoló rendszerrel és új klímákkal látták el, részben lecserélték a nyílászárókat;
  • rendbe tették a villámvédelmet, akárcsak az elektromos hálózatot, valamint az ivóvíz és szennyvízhálózatot;
  • kialakították a szelektív hulladékgyűjtés rendszerét;
  • elektromos autók számára töltőhelyet építettek;
  • mindezek mellett biciklitároló és zuhanyzó szolgálja a munkavállalókat.

A leglátványosabb átalakuláson az udvar ment át: az aszfaltburkolatot térkővel váltották, alatta teljes közműcserével; emellett parkosítás is történt. A felújításoknak néhány eleme még zajlik, többek közt az A épületben egy reggeliző/kávézó és étterem jön létre.

Galéria

AktuálisBuildton Kft.irodaLokomotiv HázraktárÚjbuda

Hírlevél

Hirdetés