2024.02.26, Hétfő
Bukaresti irodaközponttal erősíti piaci pozícióját Romániában az Indotek Group
Fotó: baneasabusinesscenter.com

Bukaresti irodaközponttal erősíti piaci pozícióját Romániában az Indotek Group

Indotek Group

2022.03.16. 13:08 - Kalácska-Nagy Nóra

Megvásárolta az Indotek Group a Bukarest északi üzleti központjában található, közel tízezer négyzetméternyi bérbe adható területtel rendelkező Băneasa Business Centert. A kilencemeletes irodaház megvásárlásával közel 60 ezer négyzetméterre nőt a befektetéskezelő cégcsoport romániai ingatlanportfóliójának mérete.

Hirdetés

A Băneasa Business Center megvásárlásával közel 10 ezer négyzetméter bérelhető irodaterülettel bővítette romániai ingatlanportfólióját az irodaházak akvizíciójában, üzemeltetésében és bérbeadásában több mint húszéves tapasztalattal rendelkező Indotek Group. A kiemelkedő lokációjú, a város északi üzleti negyedének szívében található Băneasa Business Center a modern bukaresti irodaházak első generációjának tagja.

Az épület egyedi értékét többek között kiváló műszaki adottságai, parkolóhelyeinek magas száma, hatalmas teraszai és az Észak-Bukarestre és a környező zöldterületekre néző egyedülálló panorámája adja.

Az épület 15 éves bérbeadási múlttal rendelkezik, kiemelkedő bérlőmegtartási arány mellett jelenleg is 94 százalékos a kihasználtsága, és számos nemzetközi vállalatot tudhat bérlői között.

 

Tovább építik a romániai portfóliót

„A most megvásárolt business center irodáit 2019 óta bérelte a romániai Indotek Group, így volt időnk alaposan feltérképezni az irodaház adottságait, illetve a benne rejlő potenciált a vásárlás előtt. Az akvizícióval az a célunk, hogy hosszú távon üzemeltessük, fejlesszük az irodaházat, illetve, hogy tovább javítsuk a kihasználtságát” – mondta el a tranzakció kapcsán Florin Tirla, az Indotek Group Romániáért és Bulgáriáért felelős regionális vezetője.

Az Indotek Group 2019 őszén, a marosvásárhelyi Promenada Targu Mures bevásárlóközpont akvizíciójával lépett be a román ingatlanpiacra, több mint 50 ezer négyzetméternyi ingatlanterületet szerezve a román plázapiacon. Az Indotek Group a magyarországi ingatlanpiac mellett többek között Közép-, Kelet és Dél-Európában is folyamatosan keresi a potenciális befektetési lehetőségeket. Jelenleg összesen 12 ország ingatlanpiacán folytat sikeres ingatlanbefektető és ingatlanfejlesztő tevékenységet a társaság.

„A felfelé ívelő romániai ingatlanpiac kiváló befektetési lehetőségeket kínál, ezt a lezárt ingatlan tranzakciók volumenében regisztrált növekedés és a külföldi befektetők érdeklődése is alátámasztja. A romániai ingatlanbefektetéseknek a nemzetközi tőkeáramlás dinamikája, a makrogazdasági környezet, a piaci likviditás szintje, és a javuló romániai finanszírozási környezet is kedvez. Terveink szerint értéknövelő stratégiánkhoz illeszkedő ingatlanok megvásárlásával építjük tovább romániai portfóliónkat és tovább erősítjük jelenlétünket az ország ingatlanpiacán” - tette hozzá Hornok Krisztián, az Indotek Group tranzakciós igazgatója.

Az ügyletben a társaságot a Tuca, Zbarcea és Társai Ügyvédi Iroda képviselte.

AktuálisIndotek GroupRomániairodaház

Hírlevél

Hirdetés