2024.06.16, Vasárnap
Magyar cég kivitelezésében épült meg a Siemens Energy új gyára Budapesten
Fotók: Molnár Péter/Market Építő Zrt.

Magyar cég kivitelezésében épült meg a Siemens Energy új gyára Budapesten

magyarepitok.hu

2024.05.23. 10:09 - Hegedűs Gergely

Az új épület egyik szintjén gázturbina-égőfejeket fognak gyártani, míg a másikon egy duális képzőközpont jött létre.

Hirdetés

Budapesten május 23-án megtartották a Siemens Energy Kft. gyáravató ünnepségét. A fővárosi XV. kerületben megépült 17 ezer négyzetméteres, kétszintes csarnokot a Market Építő Zrt. kivitelezte. Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett.

A projektben a Siemens Energy már működő gyártóközpontját bővítették tovább. Az új épület földszintjén a termelés, az emeleten pedig a raktározás és egy hegesztőképzési centrum kapott helyet.


Egy napelemparkot is üzembe helyeznek

A külügyi tárca közleménye szerint a német vállalatóriás az új multifunkcionális üzemében gázturbina-égőfejeket fog előállítani. Az emeleten létrehozott duális képzési központban ugyanakkor a legkorszerűbb technológiák használatához szükséges képzést végeznek az új dolgozók és az utánpótlás képzését egyaránt szolgálva. Mindezek mellett a beruházás eredményeként üzembe helyezik a Gyármentő Program keretében létrehozott, 1,5 megawatt teljesítményű napelemparkot is.

Ahogy azt a beruházás bokrétaavató ünnepségén is jeleztük, a gyártó- és az oktató területen kívül az épületben helyet kapott egy tetőszinti zárt gépház, valamint egy 700 négyzetméteres zöldtető is. Ezen kívül a projekt részét képezte egy fejépület kialakítása is, amely három szinten ad otthont a különböző irodatereknek és öltözőknek.

Az épület a bokrétaavatás idején


Szijjártó Péter tárcavezető az eseményen elmondta, a három elemből álló beruházási program összesen 26 milliárd forintos értéket képvisel, amelyhez a kormány mintegy 900 millió forint támogatást biztosít. Beszédében kiemelte, hogy ez a beruházási program kiválóan lefedi a magyar energiastratégia legfőbb célkitűzéseit, azaz, hogy hazánk képes legyen az ország működéséhez szükséges energia minél nagyobb részének előállítására.

Galéria

AktuálisMarket Építő Zrt.Siemens Zrt.csarnoképítésüzemépítésszakképzés

Hírlevél

Hirdetés