2024.07.16, Kedd
A Colas és az EuroAszfalt kivitelezésében folytatódik a 21-es főút négysávosítása
he-do.hu

A Colas és az EuroAszfalt kivitelezésében folytatódik a 21-es főút négysávosítása

kozbeszerzes.hu, nif.hu

2016.06.06. 11:44 - Antal Zsófia

A Hatvant Salgótarjánnal összekötő 21-es főút 26,1 kilométeren vár még fejlesztésre. A munkálatok júniusban kezdődnek, a teljes beruházás várhatóan 2018-ban zárul.

Hirdetés

Közel tíz kilométeren készültek el az elmúlt évben az új négysávos szakaszok Heves megye nyugati és Nógrád keleti részén. A 21. számú főút fejlesztése idén öt részre osztva, további 26,1 kilométeren folytatódik hamarosan:

  • Heves megye I. szakasz Hatvan-Lőrinci
  • Nógrád megye II. szakasz Szurdokpüspöki-Pásztó
  • Nógrád megye III. szakasz Pásztó-Mátraszőlős
  • Nógrád megye IV. szakasz Tar-Mátraverebély
  • Nógrád megye V. szakasz Mátraverebély-Bátonyterenye

A fenti szakaszok közül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. most a Nógrád II. (a 21. sz. főút 23+300 - 27+820 km szelvényei közötti) szakasz négynyomúsítására kiírt közbeszerzési pályázatának eredményét hirdette ki. A nyertes ajánlattevők a Colas Út Zrt., az EuroAszfalt Kft. és a Colas Hungária Zrt., több mint 8 milliárd forint értékben.

Ezen a szakaszon a főút 4520 méterét érintik majd a munkálatok, a Szurdokpüspökinél található négysávos szakasz északi végpontja és a pásztói négysávos szakasz déli végpontja között. A sertéstelepnél a jelentős forgalom lebonyolítására csökkentett paraméterű különszintű csomópont kerül kialakításra. A Csécse, Hollókő és Pásztó felé vezető utak egyetlen csomópontba érkeznek majd, melyet a jelenlegi hollókői elágazóban építenek, ez lesz a Pásztó déli különszintű csomópont. Kialakítása rombusz típusú lesz, az ágak becsatlakozásánál körforgalmakat építenek.

Galéria

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ColasÚtépítésgyorsforgalmi utakNógrád megye

Hírlevél

Hirdetés