2024.04.19, Péntek
Energetikai korszerűsítés Békésben: ötven százalékos megtakarítást vár a kormányhivatal
jarasihivatalok.bekesmegye.com

Energetikai korszerűsítés Békésben: ötven százalékos megtakarítást vár a kormányhivatal

MTI

2016.08.31. 14:49 - Antal Zsófia

A megye hét hivatali épületén összesen 1 milliárd forintból végeznek hőszigetelést, nyílászárócserét és fűtéskorszerűsítést, valamint napelemes rendszert is telepítenek.

Hirdetés

Egymilliárd forint értékű európai uniós támogatást nyert el a Békés Megyei Kormányhivatal hét középületének energetikai felújítására. A hivatal közleménye szerint az energiahatékonyság növeléséhez az épületek homlokzati hőszigetelése, a nyílászárók és a fűtési rendszer korszerűsítése, valamint napelemes rendszerek telepítése járul hozzá.

A kormányhivatal három békéscsabai épülete mellett a korszerűsítés a sarkadi, a gyulai, a gyomaendrődi és a szeghalmi járási hivatalt érinti.

A korszerűsítés révén a hivatal földgáz-megtakarítása átlagosan várhatóan 60 százalékos lesz; az elektromosenergia-megtakarítás pedig 50 százalék körül alakul majd az előzetes számítások szerint. Az épületek üzemeltetési költsége több millió forinttal csökken.

A kivitelezést Békés megyei vállalkozások végzik. Három épületben a napokban, a többiben a következő hetekben kezdődnek a munkálatok. A három most induló fejlesztés várhatóan idén év végéig befejeződik.

EnergetikaBékéscsabaenergetikai beruházásGyulaBékés megyeSzeghalomGyomaendrődSarkad

Hírlevél

Hirdetés