2024.03.29, Péntek
Hamarosan átadja Baja új iskolaépületét a Merkbau
fotók: magyarepitok.hu/Dernovics Tamás

Hamarosan átadja Baja új iskolaépületét a Merkbau

magyarepitok.hu

2017.05.10. 16:26 - Hegedűs Gergely

A háromszintes, 1100 négyzetméteres épületben a teljes felső tagozatát el tudja helyezni ősztől a helyhiánnyal küzdő bajai alapítványi iskola.

Hirdetés

Megtartották a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában (MNÁMK) épülő új iskola bokrétaavató ünnepségét Baján. A Merkbau Kft. által kivitelezett új épület a jelenlegi általános iskolai szárnyhoz kapcsolódik, abból emelt szintű zárt folyosón lesz megközelíthető. A kiskunhalasi magasépítő cég a beruházásban három szinten 8 tantermet, 2 csoportszobát, tanári szobát és konyhát épít meg, valamint az ezeket kiszolgáló helyiségeket és közösségi tereket.

A képre kattintva galéria nyílik


Az ünnepségen kiderült, a projektben az 1124 négyzetméteres iskola tervezését is a Merkbaunak kellett elvégeznie, ezután szeptember végén vette át a munkaterületet. Tavaly az alapozást, a talpgerendát, az aljzatot és az első földszint falazatát hozta létre a kivitelező. A műszaki átadás július 30-ra várható, ez mobilis bútorok nélküli kulcsrakész állapotot jelent, amiben benne van az épületgépészet, a teljes elektromosság, tűzjelző és riasztó rendszerek, valamint az összes befejező szakipar.


Sikeres gazdálkodás és feszes ütemterv

Az épület legmagasabb pontjának elérését ünneplő találkozón Torma Szabolcs, a Merkbau Kft. marketing és PR vezetője elárulta, a tavaly év végén 25 éves magyar vállalatnak ez az első olyan építkezése, amire az új arculatával vonult ki: „Új logó, új arculati elemek és új molinó fogadta az építkezésre érkezőket.”

Megrendelői oldalról Csontos Attila, az iskolát működtető alapítvány elnöke elmondta, hosszú éveken tartó, komoly gazdálkodás alapozta meg anyagilag a projektet. „Köszönhetően annak, hogy a Merkbau teljes mértékben tartja az ütemtervet, reményeink szerint szeptembertől már a gyerekek fogják betölteni az új területet” – fogalmazott az elnök. A korábbi sajtóhírek szerint a beruházás összköltsége bruttó 460 millió forint, az összeget teljes egészében a fenntartó közalapítvány biztosítja.

A fejlesztést az indokolta, hogy a megnövekedett diáklétszámot a rendelkezésre álló épületegyüttes már nem tudta maradéktalanul kiszolgálni. Az iskola évek óta kénytelen volt tantermeket bérelni. Az új épület a teljes felső tagozat megfelelő elhelyezését biztosítja az MNÁMK általános iskolájában.

Galéria

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.AktuálisBajaoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés