2024.06.22, Szombat
A Swietelsky építi meg Kaposvár intermodális csomópontját

A Swietelsky építi meg Kaposvár intermodális csomópontját

mti

2017.10.05. 14:39 - Hegedűs Gergely

A tisztább levegő, a biztonságosabb közlekedés és a szebb városkép is a 17 milliárdos beruházás célkeresztjében.

Hirdetés

Megkezdődhet a közösségi közlekedési központ kialakítása Kaposváron azután, hogy aláírták a 17,7 milliárd forintos projekt kivitelezői szerződését csütörtökön a somogyi megyeszékhelyen.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. és a kivitelező Swietelsky Építő Kft. képviselői által jegyzett megállapodás által 2019 végére olyan építkezések valósulhatnak meg a városban, amelyek révén tisztább lesz a levegő, biztonságosabb a közúti közlekedés, szebbé válik a Petőfi tér és a Csík Ferenc sétány közötti terület.    

Mi épül a beruházásban?

Egy régi felüljáró helyett gyalogos és kerékpáros forgalomra is alkalmas hidat, valamint járdákat építenek, több körforgalmat, számos parkolóhelyet alakítanak ki.

Egy helyre kerül a helyi és a távolsági autóbuszok állomása, és közös peronja lesz a vasútállomással a könnyebb átszállás érdekében.


Elszakított városrészek kerülnek közelebb

Szita Károly, a város polgármestere az eseményen úgy fogalmazott, a közlekedési központtal korszerűbb és sűrűbb összeköttetést tudnak teremteni a vasút által több mint száz évvel ezelőtt szétválasztott városrészek között, ez pedig nemcsak a közlekedés feltételeit javítja, hanem városrészek felemelkedését is megalapozhatja.

Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár hangsúlyozta: modern közlekedés, megfelelő mobilitás nélkül nincs 21. századi ország, gazdaság, társadalom, versenyképesség, jó életminőség, nincs a vidéknek lakosságmegtartó ereje. A kormány ezt felismerve hirdette meg a rövid- és középtávú közlekedési stratégiáját.

Swietelsky Magyarország Kft.Iparági hírekKaposvár

Hírlevél

Hirdetés