2024.05.25, Szombat
Csökkentené a lakásfelújítások adóterheit az ÉVOSZ
Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Csökkentené a lakásfelújítások adóterheit az ÉVOSZ

mti

2018.08.21. 10:32 - Szabó Ákos

A szakmai szervezet szerint miután az új lakások építésének állami támogatásával az iparág is fejlődött, a régi lakások korszerűsítésének támogatása is hasonlóan pozitív hatást érhetne el.

Hirdetés

Az idén mintegy 30-35 ezer lakást kezdtek el építeni, amiből körülbelül 18 ezer készülhet el még ebben az évben – mondta el hétfő reggel Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szövetségének (ÉVOSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán.

A vezető szakember kitért az elmúlt időszak folyamatos iparági bővülésére, kiemelve: az építőipar fejlődéséhez a kormány intézkedései is hozzájárultak, mint például a családi támogatások és az adócsökkentés.

 

Számos lakás kaphatna teljes felújítást

Ugyanakkor a lakások felújítása terén is állami támogatásra lenne szükség, mert jelenleg nagyon rossz állapotban vannak az ingatlanok

- tette hozzá az elnök.

Az ország lakásállományának a felénél az elmúlt negyven évben nem végeztek átfogó felújítási munkálatot, ezért az ÉVOSZ azt javasolja, hogy a felújítások esetében is engedélyezzék valamilyen mértékben a forgalmi adó visszatérítését - fejtette ki Koji László.

ÉVOSZIparági híreklakásépítéslakástámogatás

Hírlevél

Hirdetés