2024.03.29, Péntek
Puskás-stadion: profinak ítélte a kivitelezők munkáját az UEFA

Puskás-stadion: profinak ítélte a kivitelezők munkáját az UEFA

mlsz.hu, magyarepitok.hu

2018.11.30. 15:38 - Hegedűs Gergely

Az európai futballszövetség húsz fős delegációja három napig elemezte a Magyar Építő és a ZÁÉV kivitelezésében épülő arénát, ez volt az eddigi legnagyobb bejárás.

Hirdetés

Ezen a héten kedden, szerdán és csütörtökön zajlott az EURO2020-projekt harmadik hivatalos budapesti munkalátogatása - írja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja. Ez volt az eddigi legalaposabb bejárás az épülő Puskás Ferenc Stadionban, az UEFA oldaláról húsz szakember érkezett Budapestre, magyar részről összesen mintegy ötvenen vettek részt a látogatáson. Az UEFA az építkezés megkezdése óta számos bejáráson, egyeztetésen véleményezte a készülő létesítményt.

Az elsőként 1953-ban átadott nemzeti stadion újjáépítését a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. alkotta konzorcium végzi. Ugyanakkor az építkezést a West Hungária Bau Kft., a KÉSZ Zrt. és az Épkar Zrt. munkája is segíti; a projekt műszaki ellenőri konzorciumát az Óbuda Group és a Főber Zrt. alkotja. Tavaly végezték el az alapozási munkákat, idén tavasszal indult a tetőszerkezet kivitelezése, majd ősszel következhetett a bokrétaavató ünnepség. 

 

A környéket is alaposan megvizsgálták

A keddi nyitó megbeszélés után közös stadionbejárás következett, majd megkezdődtek a három napig tartó részletes, kiscsoportos egyeztetések. Az UEFA és a helyi szakemberek közösen vizsgálták meg a stadion terveit, majd

részletesen felmérték, hogyan fognak kinézni, milyen felszereltséggel rendelkeznek majd a készülő stadion egyes helységei.

A szakemberek megvizsgálták

  • a tervezett elektromos berendezések és felszerelések (hangosbemondó, óriás kivetítő, locsoló rendszer) paramétereit,
  • a központi energiahálózatok kapcsolódási pontjait,
  • a stadion külső környezetét,
  • a stadion környékének tömegközlekedési csomópontjait,
  • valamint az onnan való eljutást a stadion bejáratához,
  • továbbá értekeztek a kameraplatformok elhelyezéséről.

Az UEFA delegációjának tagjai pozitívan nyilatkoztak a három nap tapasztalatairól, kiemelték az építésért felelős csapat profizmusát és azt is, hogy szép jövőt jósolnak a létesítménynek.


Nyáron kétszer ekkora delegációt küld az UEFA

A 20 fős UEFA-delegáció vezetője Andreas Schär volt, ő és csapata lesz felelős a stadionban és körülötte zajló feladatok ellátásért a 2020-as Európa-bajnokság idején. Magyar részről képviseltette magát az MLSZ, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK), a Puskás Mérnök Konzorcium, az ELMŰ, az ORFK, az OMSZ, a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, a Fővárosi Önkormányzat, a BKK, az MTVA, a Valton Security Kft. és a Fire Safety Events munkatársai.

Az UEFA következő látogatásának időpontja 2019 júliusa, ekkor már több mint 40 fős delegáció érkezik Budapestre.

Az UEFA másfél év múlva, 2020 nyarán rendezi meg az eddigi legnagyobb Európa-bajnokságot, amelyet a kontinens 12 országa közösen bonyolít le. A torna egyik házigazdája Magyarország lesz, a jelenleg épülő Puskás Ferenc Stadionban három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek meg.

ZÁÉV Építőipari Zrt.WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Magyar Építő Zrt.Épkar Zrt.Óbuda GroupKÉSZ CsoportIparági hírekstadionépítéssportberuházásokFőber Zrt.Puskás Aréna

Hírlevél

Hirdetés