2024.07.15, Hétfő
Téglagyártóként is belép a román piacra a Leier
illusztráció (igloo.ro)

Téglagyártóként is belép a román piacra a Leier

MTI

2018.12.18. 09:34 - Antal Zsófia

Az országban betonüzemmel már rendelkező cég most a jászvásári Brikstont veszi át. A jövőben Románia a cég egyik fő piaci területe lehet.

Hirdetés

A Leier csoport belép a román téglagyártó piacra, miután átveszi Románia egyik legnagyobb téglagyárát, a Brikston céget Jászvásáron - közölte Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője kedden. A vételárat a két fél üzleti titokként kezeli. A Brikston mintegy 230 embert foglalkoztat, az idei évre húszmillió euró (6,5 milliárd forint) árbevételt könyvel el.

A román piacra lépés célja, hogy a Leier építőanyag-gyártóként ott is erősítse pozícióját, emellett a csoport széles vázkerámiás falazóelem választékkal tudja kiegészíteni portfólióját. A román piacon a következő években a jelenlét lényeges növelése a cél, hogy így részévé váljon az anyacég fő piaci területeinek.

A Leier 2005 óta egyébként már jelen van Romániában egy betonüzemmel, ahol a magasépítés, a mélyépítés és a kertépítés számára készítenek termékeket.

A Leier csoport összesen hét országban működik: Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában, ahol az építőanyag-gyártás, a gépkocsi-értékesítés és -szervizelés, az ingatlangazdálkodás valamint a forma- és gépgyártás ágazataiban tart fenn vállalkozásokat. A csoportnak az idei évben várhatóan 250 millió euró (mintegy 80,9 milliárd forint) árbevétele lesz.

Leier Hungária Kft.Iparági hírekkülföldépítőipari alapanyagoképítőipari gyártók

Hírlevél

Hirdetés