2024.07.23, Kedd

Hirdetés

Kecskeméten készül Lettország kulturális központja
Látványtervek: KÉSZ-csoport, fotók: Besenyei Gergely/KÉSZ-Csoport

Kecskeméten készül Lettország kulturális központja

magyarepitok.hu

2019.01.22. 12:33 - Antal Zsófia

A KÉSZ Csoport gyártja Riga új szabadtéri színházának tetejét, a súlyos acélszerkezetet 130 kamionnal szállítják majd a helyszínre.

Hirdetés

Lettországi állami beruházásban kapott jelentős szerepet a KÉSZ Csoport: a társaság Riga szabadtéri színházának acélszerkezetét gyártja és szereli össze 2019 októberéig – derül ki a cégcsoport közleményéből.

A bonyolult csőszerkezetű tetőt a KÉSZ nagyméretű, úgynevezett túlméretes kamionokkal szállítja a helyszínre; az összesen 1700 tonnás acélszerkezetet körülbelül 130 kamion viszi majd Kecskemétről Rigába. A legnagyobb egy kamionnal szállítandó tartóelem több mint 26 méter hosszú és 5 méter széles

A rigai színház látványterve (A képre kattintva galéria nyílik!)

 

A lett delegáció személyesen is megtekintette a kecskeméti gyárat

Az óriásberuházásra 45 millió eurót költ Lettország, ebből a KÉSZ Csoport megbízásának értéke megközelíti a 9 millió eurót. A KÉSZ Csoportot a projekt generálkivitelezője hívta meg a tenderre, a kiválasztásnál a hozzáadott műszaki és technológiai érték, valamint az ár döntött. Magyarországon 50, Lettországban pedig 30 fő dolgozik majd a projekten.

A szabadtéri színpad az északi ország ikonikus kulturális központja lesz, ezért Riga városvezetése január 18-án Kecskemétre látogatott, hogy személyesen is megismerje a gyártási technológiát és a cégcsoport erőforrásait.

Látogatás a kecskeméti gyárban

„A KÉSZ Magyarországon több generálkivitelező alatt is dolgozik, s szakértelmét a nemzetközi piacon is elismerik. Megtiszteltetés, és egyben visszajelzés ez arra, hogy szakmai tudásunk és acélszerkezet-gyárunk képességei a világon bárhol megállják a helyüket” – idézi a közlemény Uhrinyi Balázst, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezetőjét.

Galéria

KÉSZ CsoportIparági hírekkülföldKecskemétszerkezetépítés

Hírlevél

Hirdetés