2024.03.19, Kedd
Rekordot döntött, és erdélyi téglagyárat vásárolt a Leier
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Rekordot döntött, és erdélyi téglagyárat vásárolt a Leier

mti, magyarepitok.hu

2020.01.16. 14:24 - Hegedűs Gergely

A tavaly 100 milliárdos forgalomig jutott Leier csoport hét országban van jelen; a román piaccal a jövőben még intenzívebben kívánnak foglalkozni.

Hirdetés

Tovább bővíti piacát a Leier csoport Romániában, miután a Brikston 2018-as átvételét követően idén év elején felvásárolta a Siceram segesvári téglagyárát - tájékoztatta a győri székhelyű Leier Hungaria Kft. ügyvezetője csütörtökön az MTI-t. Komlós Andor tudatta, hogy a vételárat mindkét fél üzleti titokként kezeli. "A Siceram beillesztése a Leier csoport portfóliójába minél előbb meg fog történni" - árulta el.   

Komlós Andor


A legnagyobb tetőcserépgyártót vették meg

A Siceram téglagyárat 1907-ben alapították, majd a rendszerváltozást követően 1995-ben magánkézbe került. A tulajdonosok modernizálták az üzemet, amely Románia legnagyobb téglagyártói közé került.   

Ezen túlmenően az üzem Románia legnagyobb tetőcserépgyártójává vált, termékportfólióját áthidalók gyártásával is bővítette. A fejlesztéseknek köszönhetően a Siceram céget jelenleg a piac legmodernebb és legújabb technikai szinten működő tégla- és tetőcserépgyártójának lehet tekinteni, a felvásárlással pedig biztosítottá vált a további fejlődés.   

A cég 250 embert foglalkoztat, árbevétele tavaly mintegy 22,1 millió euró (7,4 milliárd forint) volt.   

 

Idén további forgalomnövekedéssel számolnak

A Leier csoport tavaly 300 millió euró (100,2 milliárd forint) árbevételt ért el, amely rekordnak számít, 2018-hoz képest ötvenmillió euróval (16,7 milliárd forint) nőtt.

Az idei évre a tavalyi beruházások miatt további forgalomnövekedéssel számolnak.   

A Leier jánossomorjai telephelye


A felvásárlással a Leier kétezerhétszáz embert foglalkoztat. "A Siceram megvásárlásával a Leier tovább halad a bővülés útján és egyértelműen jelzi, hogy a román piac a csoport számára fontos, ezzel a jövőben még intenzívebben kívánnak foglalkozni" - fogalmazott Komlós Andor.   


Hazánkban 35 éve vannak jelen

A csoport hét országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában), több mint negyven telephelyen tevékeny. A legfontosabb üzletága az építőanyagok gyártása.

A társaság ktív továbbá a gépjármű-kereskedelem- és szerviz, az ingatlan-hasznosítás, valamint a fémmegmunkálás (gép- és formagyártás) területén. A Magyarországon 1985 óta jelen levő vállalat legfőbb értékeiről és az előregyártás kulcstényezőiről Komlós Andor ebben az interjúban számolt be lapunknak.

Iparági hírekLeier Hungária Kft.Erdélyépítőipari gyártóktetőcserép

Hírlevél

Hirdetés