2024.04.20, Szombat
Fontos lépéseket tett a NIF a koronavírus visszaszorítására
A vállalat székháza (Fotó: NIF Zrt.)

Fontos lépéseket tett a NIF a koronavírus visszaszorítására

NIF Zrt.

2020.03.20. 11:59 - Almási Krisztina

A fokozott higiéniai intézkedések mellett a személyes kontaktot mellőző megbeszéléseket javasolják.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kiemelten fontos dolgozóik védelme, ezért a koronavírussal való fertőzés kockázatának csökkentésére megelőző intézkedéseket rendeltek el.

A társaság irodaépületeiben fokozott higiéniai intézkedéseket vezettek be, a munkahelyeken megemelt takarítást és fertőtlenítést rendeltek el, melyekhez speciális fertőtlenítőszereket szereztek be. A tisztálkodási és kézmosási lehetőségeket a járvány veszélyhelyzet által megkövetelt szintjén biztosítják.


A személyes találkozó mellőzését javasolják

Az egészségügyi óvintézkedések részeként a NIF székházába érkező vendégeket csak abban az esetben tudják fogadni, ha a biztonsági szolgálat részére az érkezésről előzetes tájékoztatást történt a NIF Zrt.-nél dolgozó fogadó fél részéről. Ezzel összhangban fontos annak mérlegelése a partnerek és ügyfelek részéről, hogy feltétlenül elengedhetetlen-e a vállalat székházában történő személyes egyeztetés.

A NIF Zrt. elrendelte a vállalati oktatások, továbbképzések és rendezvények szüneteltetését is, ezzel is csökkentve a személyes találkozók lehetőségét.

Ezek helyett a kapcsolattartás eszközeként a telefonos és videóhívásos tárgyalásokat, illetve a skype-os és e-mail-es kommunikációt javasolják.

A vállalat széles körben biztosította és szabályozta az otthoni munkavégzés feltételeit, ezzel is törekedve a személyes interakciók, találkozások számának csökkentésére.


Egyéni védőeszközöket kaptak a kivitelezéseken dolgozók

A kialakult helyzet jelen pillanatban nem befolyásolja a NIF Zrt. beruházásában zajló projektek előrehaladását. A velük szerződésben álló kivitelezők egyénileg szabályozzák a munkavállalóik tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos intézkedéseket. Tájékoztatásuk alapján elmondható, hogy a zárt térben dolgozó munkavállalóik esetében a NIF Zrt.-nél alkalmazottakhoz hasonló intézkedéseket vezettek be.

A szabadban, munkaterületen dolgozó munkavállalók számára speciális egyéni védőeszközöket (pl. maszk), felszereléseket és fertőtlenítőszereket szereztek be, és folyamatosan osztanak ki.

A munkahelyeken és munkaterületeken fokozott takarítást, fertőtlenítést rendeltek el. A tisztálkodási és kézmosási lehetőségeket a járványhelyzet által megkövetelt szinten biztosítják.

Iparági hírekNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)koronavírus

Hírlevél

Hirdetés