2024.03.29, Péntek
A GTC teljes szerbiai irodaportfólióját megvásárolja a magyar Indotek
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A GTC teljes szerbiai irodaportfólióját megvásárolja a magyar Indotek

mti

2021.05.25. 12:29 - Hegedűs Gergely

Az elmúlt öt év egyik legnagyobb ingatlanpiaci tranzakciója indul be a közép- és kelet-európai régióban.

Hirdetés

A lengyelországi központú Globe Trade Center (GTC) teljes szerbiai irodaportfólióját megvásárolja a magyar Indotek Csoport 267,6 millió euróért, ami 2 millió euróval meghaladja a könyvszerinti értéket - tájékoztatták az MTI-t kedden.   

Kiemelték, a tranzakció Belgrádban öt különböző irodaparkban található 11 épületre, összesen 122 175 négyzetméter irodára terjed ki az Új-Belgrád kerületben.   

A magyar ingatlanfejlesztő cég ügylete várhatóan a harmadik negyedévében zárul le. Ez az elmúlt öt év egyik legnagyobb ingatlanpiaci tranzakciója a közép- és kelet-európai régióban - ismertették. 


Régóta várták, hogy a szerb piacra is betörhessenek

Yovav Carmi, a GTC igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint elmondta, hogy a meglévő ingatlanok eladásából származó szabad tőkét új, ambiciózus fejlesztésekbe invesztálják Szerbiában és más közép- és kelet-európai piacokon. Szerinte a tranzakció arra is bizonyíték, hogy a Covid után is forgalomképesek az ingatlanok Szerbiában.   

Jellinek Dániel, az Indotek Csoport alapítója és ügyvezető igazgatója a közlemény szerint azt hangsúlyozta: régóta várták, hogy a szerb piacra is betörhessenek, és a jelenlegi tranzakcióval jelentősen erősítették a pozíciójukat a régióban. Arra különösen büszke, hogy a társaság első tranzakciója Szerbiában az egyik legmeghatározóbb belgrádi irodapiaci szereplővé tette őket.


76 modern irodaházat és üzletközpontot építettek európai fővárosokban

A GTC nemrégiben 160 millió eurót fektetett két budapesti irodaépület, az Ericsson és a Siemens Evosoft székházak megvásárlásába - idézték fel. A társaság további tervei közé számos ambiciózus projekt, többek között a szerb GTC X és Project Blaze épületek sorolhatók, melyek a legmodernebb technológiákat és építészeti megoldásokat ígérik a bérlőknek.

A GTC többségi, 61,49 százalékos tulajdonát tavaly júniusban az Optima Befektetési Zrt. érdekeltsége vásárolta meg, s ezzel a lengyelországi központú társaság magyar tulajdonba került. A céget a Varsói Tőzsdén, az mWIG40 indexben, valamint a Johannesburgi Tőzsdén jegyzik.   

Az ingatlanfejlesztő 1994 óta 76 modern irodaházat és üzletközpontot épített közép- és kelet-európai fővárosokban, összesen 1,3 millió négyzetméteren. A csoport jelenleg egy 48 üzleti épületből álló ingatlanportfóliót működtet aktívan.

A magyar és amerikai tulajdonban lévő Indotek Csoport portfóliójában több mint 300 ingatlan van, egyebek közt harmincnál több irodaház, több mint 20 bevásárló központ és számos, ipari/logisztikai létesítmény. A vállalat a hotel és lakóingatlan szektorban is képviseli magát. A csoport elsősorban Magyarországon aktív, de folyamatosan keres befektetési lehetőségeket Közép-, Kelet- és Dél-Európában - írták a közleményben.

Iparági hírekIndotek GroupGTCingatlanfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés