2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Csaknem 2 kilométeres útszakasz újult meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Csaknem 2 kilométeres útszakasz újult meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

magyarepitok.hu

2022.01.30. 09:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A burkolatfelújítási munkákat a Zemplénkő Kft. és a Ke-Víz 21 Zrt. konzorciuma végezte el Geszteréd községben.

Hirdetés

Felújították a 4901. jelű út egyik szakaszát, amely Téglást és Balkányt köti össze. A projekt a 9+735 – 11+660 km szelvények között valósult meg 1925 méter hosszan. A burkolatfelújítási munkákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megrendelésére a Zemplénkő Kft. és a Ke-Víz 21 Zrt. konzorciuma végezte el.

Az említett útszakaszon zajló munkák Geszteréd község bel- és külterületét érintették, előbbi a 11+000 – 11+660 kilométerszelvény között 660 méter hosszan, utóbbi a 9+375 – 11+000 kilométerszelvény között 1265 méter hosszan.

Egy pár új buszmegálló peron is épült

Keczán Tamás építésvezető lapunk érdeklődésére elmondta, a kivitelezés tavaly szeptemberben kezdődött, a műszaki átadás-átvételi eljárás pedig január 17-én fejeződött be.

A felújításra már nagy szükség volt, hiszen a meglévő útburkolat már nagyon elhasználódott. A helyi lakosok és az átutazók számára a felújított szakaszon történő utazás - a komfortérzet javulása mellett - biztonságosabbá is vált

 – mondta el az építésvezető.

A beruházás keretén belül közel 2 kilométer hosszan történt meg a meglévő elöregedett felületű, rossz állapotú útburkolat felújítása. A teljes szakaszon lokális aszfaltcsiszolási és aszfalt alsózási munkákat végeztek el, ezt követően 6 méter szélességben egy réteg, minimum 4 centiméter vastagságú, 1486 tonna mennyiségű AC 16 kötő (F) 50/70 kiegyenlítő réteget, majd 3,5 centiméter vastagságú, 979,2 tonna mennyiségű AC 11 kopó (F) 50/70 aszfalt kopóréteget építettek be.

A kopóréteg építése közben minden építési, hosszanti, illetve keresztirányú hézagban, valamint a meglévő úttal történő csatlakozásokban szükséges modifikált bitumenes fugaszalagot helyeztek el. A belterületi szakaszon egy pár új, kiemelt szegéllyel határolt és aszfalttal burkolt buszmegálló peron épült meg, melyeknél teljes 18 – 18 méter hosszban, 50 centiméter széles útburkolat szélesítést végeztek el új pályaszerkezet építéssel.

A község külterületi szakaszán az út űrszelvényét biztosító irtási ás fakivágási munkálatokat hajtottak végre. Emellett a teljes szakaszon megemelkedett új aszfaltvastagság miatt egy méter szélességben földpadka épült, a meglévő földmedrű árkok tisztítása és új árkok kialakítása, továbbá a 8 méter széles koronaél biztosítása mellett – foglalta össze az elvégzett feladatokat Keczán Tamás.

 

Galéria

ÚtépítésZemplénkő Kft.Ke-Víz 21 Zrt.Magyar Közút Nonprofit Zrt.burkolatútfelújításTéglás

Hírlevél

Hirdetés