2024.04.20, Szombat
Újabb jelentős Market támogatások az egészségügy frontvonalában dolgozók számára
Fotók: Market Építő Zrt.

Újabb jelentős Market támogatások az egészségügy frontvonalában dolgozók számára

Market Építő Zrt.

2021.12.22. 16:33 - Füzi Nikolett

A Market-csoport dolgozóinak gyűjtésével, példaértékű munkavállalói összefogással összesen 19.650.000 forint támogatást adott át három egészségügyi intézmény – az Uzsoki Utcai Kórház, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, valamint a Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai és Intenzív Osztálya – számára, továbbá közel 4 millió forint értékben pedig a Szent Margit Kórház 700 dolgozóját lepte meg szeretetcsomaggal karácsony alkalmából.

Hirdetés

A piacvezető magasépítő cég a felajánlásokkal egyfelől az intézmények ápolószemélyzetének elhivatottságát kívánták elismerni, másfelől, - ahogyan a tavalyi évben is - szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy a koronavírus megjelenése óta mekkora terhelésnek vannak kitéve az egészségügyben dolgozók - tájékoztatta lapunkat a Market Csoport szerdai sajtóközleményében.

Lapunk korábban már több alkalommal is beszámolt róla, hogy az egyik legnagyobb hazai építőipari vállalat

a saját dolgozói közt szervezett gyűjtéssel és a forrásai átcsoportosításával rendszeresen példát mutat a társadalmi felelősségvállalás fontosságának ügyében.

A pénzadományokat Blahut Edit, a Market Építő Zrt. irodavezetője jelképesen is átadta Dr. Ficzere Andreának, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatójának, Prof. Dr. Merkely Bélának, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatójának, valamint Dr. Szlávik János osztályvezető főorvosnak és Dr. Lakatos Botond infektológus főorvosnak a Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai és Intenzív Osztálya képviseletében.
 

Fotó: Market Építő Zrt. - Blahut Edit és Dr. Ficzere Andrea


A közleményben kiemelték: a Market Építő Zrt. hosszú évek óta elkötelezett a társadalmilag fontos, sokakat érintő ügyek mellett. Felelős működése során – az esélyegyenlőség, a sportélet, a kultúra, az oktatás és az egészséges életmód mellett,

kiemelt figyelmet fordít a magyar egészségügy támogatására, ez irányú tevékenysége során jelentős szerepet tulajdonít annak is, hogy a fontos ügyeket felkaroló programokat munkatársai bevonásával valósítsa meg.

 

A Market-csoport dolgozóinak gyűjtéséből közel 20 millió forint támogatás jött össze 3 egészségügyi intézmény számára

A Market-csoport a negyedik hullám idején sem feledkezett meg azokról hősökről, akik az egészségügyben fáradhatatlanul és alázatosan végzik munkájukat, ezért a decemberi hónap az egészségügyi jótettek jegyében telt el az építőipari cégnél.

Hogy nem múló fellángolásról van szó, hanem hosszú távú elköteleződésről, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy

az idei év végén immáron negyedik alkalommal meghirdetett önkéntes dolgozói adománygyűjtő akció során a munkatársak felajánlásainak köszönhetően 9.825.000 forint gyűlt össze, amelyet a Market Építő Zrt. saját forrásaiból megduplázva 19.650.000 forintra egészített ki.

A támogatás összegét három egészségügyi intézmény, az Uzsoki Utcai Kórház, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, valamint a Szent László Kórház - Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai és Intenzív Osztálya között egyenlő arányban osztotta szét a társaság, mindhárom intézmény esetében azzal a felhasználási céllal, hogy a 3 x 6.550.000 forintot a felelősségteljes és megterhelő munkát végző egészségügyi szakdolgozók jutalmazására fordítják.
 

Fotó: Market Építő Zrt. - Blahut Edit, Dr. Szlávik János, és Dr. Lakatos Botond

 

A Market-csoporton belül azt tapasztalom, hogy a vírus által előidézett kényszerű fizikai távolságtartással arányosan nő az összetartás, az empátia, a mások problémáira való érzékenység. Mindannyiunk számára ismert, hogy az egészségügyi ágazat dolgozóira extra terhelést ró a folyamatosan fennálló járványhelyzet, éppen ezért, amikor meghirdettük karácsonyi dolgozói adománygyűjtési akciónkat, a Market-csoport munkavállalói ezúttal is azonnal a kezdeményezés mellé álltak. Büszkék vagyunk erre a támogatási konstrukcióra, hiszen ez egy példaértékű összefogás, ahol nem csak a vállalat vezetősége, de – egyéni lehetőségeikhez mérten – munkavállalóink is tehetnek valamit egy társadalmilag fontos ügy érdekében. A Market összefogása és nagy szíve ezúttal is tetten érhető, hiszen idén közel 20 millió forint értékű támogatás kerülhet az egészségügyi dolgozók karácsonyfája alá

– mondta el a munkavállalói gyűjtési akcióval összefüggésben Nagy Edit, a Market Építő Zrt. kommunikációs vezetője.
 

Fotó: Market Építő Zrt. - Prof. Dr. Merkely Béla és Blahut Edit


A Szent Margit Kórház 700 dolgozóját szeretetcsomaggal lepte meg a Market Építő Zrt.

A Szent Margit Kórház és a Market kapcsolata sem újkeletű, hiszen az építőipari cég már több ízben segítette a Markethez hasonlóan ugyancsak óbudai székhelyű intézményt, hol pénzadománnyal, amelyből a kórház IV. számú Belgyógyászati Osztálya munkáját hatékonyan segítő eszközök és berendezések megvásárlása valósulhatott meg, hol ajándékcsomagok biztosításával.

Idén a Market vezetősége ismét úgy döntött, hogy a kórház 700 fő egészségügyi dolgozójának – a korábbi hagyományok folytatásaképpen – karácsony alkalmából ajándékokkal kedveskedik.

A minőségi mézválogatás és csokoládé remélhetőleg édesebbé teszi majd az ünnepeket, míg az élményről az ugyancsak a szeretetcsomag részét képező Budapest Óriáskereke voucher gondoskodik. A közel 4 millió forint értékű tárgyadományt Mikusi Róbert, a Market Építő Zrt. vezérigazgató-helyettese a járványügyi előírások szigorú betartásával adta át Dr. Nagy Mihálynak, a Szent Margit Kórház főigazgatójának.

Az elmúlt időszak elég megterhelő volt mindenki számára. A járvány, majd az oltási program emberfeletti erőt kívánt meg mindenkitől. Kollégáink az ünnepi időszak előtt és alatt is dolgozni fognak, lesz, aki távol a családjától. Minden apró öröm, amely meghittebbé varázsolja a karácsonyi időszakot, nagyon fontos számukra. Ezért is köszönjük a személyre szóló figyelmességet, amellyel mosolyt csalnak munkatársaim arcára” – nyilatkozta dr. Nagy Mihály, a Szent Margit Kórház főigazgatója a támogatással összefüggésben.
 

Fotó: Market Építő Zrt. - Mikusi Róbert és Dr. Nagy Mihály


„A Market-csoport minden munkavállalója nagyra becsüli az egészségügyi dolgozók erőfeszítéseit és a magyar egészségügyi intézmények áldozatos munkáját. A támogatással kiemelt célunk, hogy hálánk és erkölcsi elismerésünk kifejezésén túl valami kézzel fogható figyelmességgel is örömet szerezzünk a kórházi dolgozóknak” – mondta el az ajándékakcióval összefüggésben Mikusi Róbert a Market képviseletében.

A Market Építő Zrt. karácsonyi egészségügyi támogatási sorozata a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinika 2 millió forint értékű támogatásával zárult.

A felajánlott összeget a tervek szerint az intézményt működtető Kováts Ferenc Alapítvány eszközbeszerzésekre, orvosi műszerek vásárlására és irodai bútorok beszerzésére fordítja.

Iparági hírekMarket Építő Zrt.adományjótékonyságegészségügytársadalmi felelősségvállalás

Hírlevél

Hirdetés