2024.04.16, Kedd
Gépfejleszéssel és modernizálással erősít a Hídtechnika
Főkép: Illusztráció, Helyszíni fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Gépfejleszéssel és modernizálással erősít a Hídtechnika

mti, magyarepitok.hu

2023.02.01. 18:30 - Szabó Ákos

A több jelenleg is zajló, a hazai ágazat szempontjából meghatározó hídépítésen is alvállalkozó cég apostagi telephelyén 2023 negyedik negyedéve végén fejeződik be a fejlesztés.

Hirdetés

A Hídtechnika Hídépítő, Karbantartó és Szigetelő Kft. 291,69 millió forintot fordít technológiai korszerűsítésre - mondta a vállalat ügyvezetője február 1-jén sajtótájékoztatón Budapesten. Lipót Attila István közölte, hogy a fejlesztéshez 204,18 millió forintos, feltételesen visszatérítendő uniós támogatást nyertek el a Széchenyi Terv Plusz Programban.

A beruházás részeként új gépeket vesznek, termelési folyamatokat gépesítenek, javítva a cég erőforrás-hatékonyságát, egyben termékei és szolgáltatásai minőségét, emellett a projektben szerepel munkavállalói nyelvi képzés és szervezetfejlesztés is

- ismertette.

 

Lipót Attila István ügyvezető (fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu)

 

A pozícióik javítására törekszenek

Az ügyvezető rámutatott, hogy a beszerzett eszközöknek, gépeknek köszönhetően a vállalat javíthatja piaci pozícióit a hídépítési, hídfelújítási szegmensben, növelheti bevételeit, és a beruházás hozzájárul új munkahelyek létrehozásához, a meglévők megőrzéséhez is.

 

 

A projekt a vállalat apostagi telephelyén 2021 augusztusában kezdődött, a támogatói okiratot november 2-án írták alá és várhatóan 2023 negyedik negyedéve végén fejeződik be - jegyezte meg.

 

Fontos propjektek alvállalkozói

A Hídtechnika Kft.-t 1991-ben alapították, a cég évente 20-30 vállalkozási szerződést köt, meghatározó részben hídépítésre, hídfelújításra. A 24 embert foglalkoztató vállalat jelenleg a fővárosi Lánchíd felújításán és a Kalocsa-Paks Duna-híd építésén dolgozik (az előbbi fővállalkozója az A-Híd Zrt., az utóbbié a Duna Aszfalt Zrt. – a szerk.) – mondta el az ügyvezető.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a cég éves nettó árbevétele 2020-ban 2,2 milliárd forint, 2021-ben 2,4 milliárd forint volt, adózott eredménye 2020-ban 76,3 millió forintot, 2021-ben 1,073 millió forintot tett ki. A vállalat képviselőjének tájékoztatása szerint az éves nettó árbevétel 2022-ben is meghaladta a 2 milliárd forintot.

Galéria

Iparági hírekHídtechnika Kft. A-Híd Zrt.hídépítéshídfelújításApostag

Hírlevél

Hirdetés