2024.03.28, Csütörtök
Ismét támogatta a szívbeteg gyermekek gyógyulását a Magyar Építő Zrt.
Fotók: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

Ismét támogatta a szívbeteg gyermekek gyógyulását a Magyar Építő Zrt.

magyarepitok.hu

2023.02.24. 11:58 - Gyöngyösi Klaudia

A szakrendelőben évente körülbelül 2500-3000 gyermeket vizsgálnak meg, így nagy szükség van az orvosi eszközök cseréjére és bővítésére.

Hirdetés

Újabb támogatással segítette az egészségügyet a Magyar Építő Zrt. A vállalat társadalmi felelőségvállalási programjában kiemelt helyet foglal el a gyermekek egészségügyi és szociális támogatása. Korábban már beszámoltunk arról, hogy a vállalat gyermekek intenzív terápiás kórházi ellátását támogató eszközöket adományozott.

Mindezek mellett különböző szervezeteken keresztül plüss játékokat juttatott el hátrányos helyzetű gyermekekhez. Valamint arról is írtunk, amikor ABPM-05 24 órás ambuláns vérnyomásmérő készülékkel, a hozzá való mandzsettákkal, illetve az orvosok és nővérek munkáját segítői irodai eszközökkel támogatta a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Kardiológiai Osztályát.

Fotók: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

Február 15-én a Szívbeteg Csecsemőkért Alapítvány közreműködésével újabb adományban részesülhetett a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Kardiológiai Szakrendelője, összesen 1.000.000 forint értékben.

 

Elengedhetetlen az elöregedett eszközök lecserélése

Az adomány részeként az alábbi orvosi eszközökkel gazdagodott a klinika:

  • 4 db Viatom CheckMe Pro Öndiagnosztikai készülék,
  • 2 db D-HART 8-12 Channel Portable ECG (hordozható EKG)
  • 5 szett végtagi csipeszelektróda,
  • 2 szett végtagi csipeszelektróda (gyerek),
  • 600 db mellkasi elektróda (újszülött),
  • 2400 db egyszer használatos EKG elektróda (44x32 mm-es).

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet gyermek kardiológiai szakrendelőjében évente körülbelül 2500-3000 gyermeket vizsgálnak meg. Ilyen szintű igénybevétel mellett a használt orvosi eszközök hamar elöregednek, és szervizelésük vagy cseréjük elengedhetetlenné válik.

A Magyar Építő Zrt. a társadalmi felelősségvállalás szellemében továbbra is folytatni kívánja adományozási tevékenységet annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tudjon segítséget nyújtani.

Galéria

Iparági hírekMagyar Építő Zrt.társadalmi felelősségvállalásHeim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetadományadományozás

Hírlevél

Hirdetés