2024.04.23, Kedd
Szintet ugrik a hazai készházgyártás, új üzem épül Sóskúton
Illusztráció - Fotó: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Szintet ugrik a hazai készházgyártás, új üzem épül Sóskúton

magyarepitok.hu

2023.03.16. 08:01 - Hegedűs Gergely

A fejlesztés célja, hogy a jelenleg manufakturális módon készülő házgyártást professzionális gyártósorokkal felszerelt gyártóüzemmel váltsák fel.

Hirdetés

Új készház gyár épül Sóskúton - adta hírül a beruházó BUILD IT Mérnökiroda Kft. A projektet a magyar vállalat a GINOP keretein belül nyert 1,556 milliárd forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg a Pest megyei településen.

A 3,112 milliárd forint összköltségű beruházás keretében készház gyártósor és üzem épül.

A beruházásnak teret biztosító Magyar Multi Program elnevezése szerint a kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt támogatást uniós forrásból. 


Moduláris készház elemek gépesített gyártósoron

A tájékoztató szerint az új készház gyártásával foglalkozó ModulWood készház üzem építése Sóskúton idén áprilisban indul. A fejlesztés célja, hogy a jelenlegi manufakturális módon készülő házgyártást professzionális, gépesített gyártósorokkal felszerelt gyártóüzemmel váltsák fel.

A beruházás helyszíne a Pest Vármegyei Sóskút település leendő új ipari parkja. A fejlesztés eredményeként egy modern gyártócsarnok épül gyártósorral, ahol moduláris készház elemek fognak készülni. A beruházásnak köszönhetően a BUILD IT Mérnökiorda Kft a térségben több mint 50 új munkahelyet teremt.

A projekt zárása 2024 szeptember végére várható, de a tervek szerint 2024 májusától már próbagyártásokat fognak végezni az üzem területén.

Iparági hírekkészházakBuild It Mérnökiroda Kft.GINOPSóskút

Hírlevél

Hirdetés